ЛЕ: Тријумф Хајдука, подвиг Домжала, Данци показали Партизану како са Заглембјем!

Од клубова из бивше Југославије, набољи резултат у првим утакмицама трећег кола квалификација за Лигу Европе остварио је сплитски Хајдук, који се тријумфално враћа из Украјине. И остали солидни, без пораза!

Фудбал 28.07.2016 | 23:45
ЛЕ: Тријумф Хајдука, подвиг Домжала, Данци показали Партизану како са Заглембјем!
Седам утакмица - три побједе и четири ремија екипа из бивше Југославије!

Сплитски Хајдук још корак дијели од групне фазе Лиге Европе! Наравно, ако се у реваншу не деси чудо.

Тим Марјана Пушника очитао је праву лекцију Олександрији у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе. Сплићани су декласирали Украјинце 3:0, а сјајну партију пружио је бх. репрезентативац Тино Свен-Сушић, који је уписао двије асистенције.

У првом полувремену нису вођени погоци, а онда су гости до предности стигли у 53. минуту. Уиграну акцију након корнера у гол је претворио Марко Ћосић. Претходно је Никола Влашић добро шутирао са руба шеснаестерца, украјински чувар мреже Владислав Леванидов добро је интервенисао, али на његову несрећу лопта се одбила директно на ногу корпулентном Ћосићу, овољетошњем појачању Хајдука из Интер Запрешића.

Прекид је био кобан за Украјинце и код другог гола. Ударац из угла извео је бх. репрезентативац Тино Свен-Сушић, а Анте Ерцег одлично је реаговао главом и донио "билим" велика два гола предности пред реванш у Сплиту за седам дана.

У посљедњем минуту меча, још један гол у мрежи домаћих, и још једном након прекида. Ћосић је извео слободан ударац, Сушић по други пут асистирао на мечу, а сјајно проигравање бх. фудбалера искористио је Камерунац Франк Охандза и погодио за коначних 0:3.



На мечевима преостала два хрватска тима није било голова. Загребачка Локомотива је на Максимиру одиграла 0:0 против украјинске Ворскле, а исти резултат забележен је у дуелу турског Башакшехира и Ријеке.

Словеначки представници за ривале су имали много звучнија имена, али нису разочарали. Напротив.

Домжале се "испрсило" пред славним Вест Хемом и на стадиону Стожице стекло предност од 2:1 пред реванш у Лондону.

Јунак утакмице је био двоструки стрелац Матић Црнић (први из пенала), док је једини гол за тим Славена Билића постигао Марк Нобл са "беле тачке".

Шпански голман Адријан у 88. минуту је чудесном интервенцијом спречио Домжале да поведу чак са 3:1, што би "чекићаре" одвело на руб елиминације.

У дуелу Абердина и Марибора мреже су мировале до финиша. Онда је ветеран Миливоје Новаковић шокирао Шкоте, али предност Словенаца трајала је само пет минута. Погодак за реми постигао је Џонатан Хејс.

Македонска Шкендија искористила је играча више, па ће на реванш у Чешку против Младе Болеслав путовати са два гола предности.

Бразилац Жуниор погодио је у 69. минуту, а шест минута и Ферхан Хасани.

Успешно вече еx-YУ тимова и играча употпунио је Ведад Ибишевић, сјајним голом за минималну победу Херте над Брондбијем - 1:0.

Екипа Сондерјискеа у првом мечу направила велики корак ка елиминацији Заглембја из квалификација за Лигу Европе.

Пољско Заглембје прошлог четвртка је бољим извођењем пенала ставило тачку на овосезонску Партизанову евроавантуру, али изгледа да ће се и оно убрзо "окренути обавезама" у домаћим такмичењима.

Дански Сондерјиске победио је Заглембје као гост у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе, резултатом 1:2 (1:2).

Пољаци су играли неупоредиво офанзивније него против црно-белих, имали иницијативу и много више прилика, међутим, Сондерјиске је потврдио да у модерном фудбалу превагу најчешће односе једноставност и реализација шанси у високом проценту.

Гост је већ у 36. минуту имао великих 0:2, да би Јаношка у самом финишу првог полувремена смањио и, испоставило се, поставио коначан резултат ове утакмице.

Заглембје је у 62. минуту имало идеалну шансу за изједначење, након чега би остало времена и за преокрет, али Старжински није искористио пенал.

РЕЗУЛТАТИ:

Олександрија - Хајдук 0:3 (0:0)
/Ћосић 53, Ерцег 82, Оханџа 90/

Локомотива Загреб - Ворскла 0:0

Башакшехир - Ријека 0:0

Шкендија - Млада Болеслав 2:0 (0:0)
/Жуниор 69, Хасани 75/

Војводина - Динамо Минск 1:1 (1:0)
/Бабић 29 - Ел-Монир 83/

Абердин - Марибор 1:1 (0:0)
/Хејс 88 - Новаковић 83/

Домжале - Вест Хем 2:1 (1:1)
/Црнић 11п, 49 - Нобл 17п/

ОСТАЛИ ВАЖНИЈИ РЕЗУЛТАТИ:

Лил - Карабаг 1:1 (0:1)
АЕК Ларнака - Спартак Москва 1:1 (0:1)
Луцерн - Сасуоло 1:1 (1:1)
Панатинаикос - АИК Стокхолм 1:0 (0:0)
Гент - Виторул 5:0 (2:0)
Видеотон - Митјиланд 0:1 (0:0)
Сент Етјен - АЕК 0:0

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар