LE: Trijumf Hajduka, podvig Domžala, Danci pokazali Partizanu kako sa Zaglembjem!

Od klubova iz bivše Jugoslavije, nabolji rezultat u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope ostvario je splitski Hajduk, koji se trijumfalno vraća iz Ukrajine. I ostali solidni, bez poraza!

Fudbal 28.07.2016 | 23:45
LE: Trijumf Hajduka, podvig Domžala, Danci pokazali Partizanu kako sa Zaglembjem!
Sedam utakmica - tri pobjede i četiri remija ekipa iz bivše Jugoslavije!

Splitski Hajduk još korak dijeli od grupne faze Lige Evrope! Naravno, ako se u revanšu ne desi čudo.

Tim Marjana Pušnika očitao je pravu lekciju Oleksandriji u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Splićani su deklasirali Ukrajince 3:0, a sjajnu partiju pružio je bh. reprezentativac Tino Sven-Sušić, koji je upisao dvije asistencije.

U prvom poluvremenu nisu vođeni pogoci, a onda su gosti do prednosti stigli u 53. minutu. Uigranu akciju nakon kornera u gol je pretvorio Marko Ćosić. Prethodno je Nikola Vlašić dobro šutirao sa ruba šesnaesterca, ukrajinski čuvar mreže Vladislav Levanidov dobro je intervenisao, ali na njegovu nesreću lopta se odbila direktno na nogu korpulentnom Ćosiću, ovoljetošnjem pojačanju Hajduka iz Inter Zaprešića.

Prekid je bio koban za Ukrajince i kod drugog gola. Udarac iz ugla izveo je bh. reprezentativac Tino Sven-Sušić, a Ante Erceg odlično je reagovao glavom i donio "bilim" velika dva gola prednosti pred revanš u Splitu za sedam dana.

U posljednjem minutu meča, još jedan gol u mreži domaćih, i još jednom nakon prekida. Ćosić je izveo slobodan udarac, Sušić po drugi put asistirao na meču, a sjajno proigravanje bh. fudbalera iskoristio je Kamerunac Frank Ohandza i pogodio za konačnih 0:3.



Na mečevima preostala dva hrvatska tima nije bilo golova. Zagrebačka Lokomotiva je na Maksimiru odigrala 0:0 protiv ukrajinske Vorskle, a isti rezultat zabeležen je u duelu turskog Bašakšehira i Rijeke.

Slovenački predstavnici za rivale su imali mnogo zvučnija imena, ali nisu razočarali. Naprotiv.

Domžale se "isprsilo" pred slavnim Vest Hemom i na stadionu Stožice steklo prednost od 2:1 pred revanš u Londonu.

Junak utakmice je bio dvostruki strelac Matić Crnić (prvi iz penala), dok je jedini gol za tim Slavena Bilića postigao Mark Nobl sa "bele tačke".

Španski golman Adrijan u 88. minutu je čudesnom intervencijom sprečio Domžale da povedu čak sa 3:1, što bi "čekićare" odvelo na rub eliminacije.

U duelu Aberdina i Maribora mreže su mirovale do finiša. Onda je veteran Milivoje Novaković šokirao Škote, ali prednost Slovenaca trajala je samo pet minuta. Pogodak za remi postigao je Džonatan Hejs.

Makedonska Škendija iskoristila je igrača više, pa će na revanš u Češku protiv Mlade Boleslav putovati sa dva gola prednosti.

Brazilac Žunior pogodio je u 69. minutu, a šest minuta i Ferhan Hasani.

Uspešno veče ex-YU timova i igrača upotpunio je Vedad Ibišević, sjajnim golom za minimalnu pobedu Herte nad Brondbijem - 1:0.

Ekipa Sonderjiskea u prvom meču napravila veliki korak ka eliminaciji Zaglembja iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Poljsko Zaglembje prošlog četvrtka je boljim izvođenjem penala stavilo tačku na ovosezonsku Partizanovu evroavanturu, ali izgleda da će se i ono ubrzo "okrenuti obavezama" u domaćim takmičenjima.

Danski Sonderjiske pobedio je Zaglembje kao gost u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, rezultatom 1:2 (1:2).

Poljaci su igrali neuporedivo ofanzivnije nego protiv crno-belih, imali inicijativu i mnogo više prilika, međutim, Sonderjiske je potvrdio da u modernom fudbalu prevagu najčešće odnose jednostavnost i realizacija šansi u visokom procentu.

Gost je već u 36. minutu imao velikih 0:2, da bi Janoška u samom finišu prvog poluvremena smanjio i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat ove utakmice.

Zaglembje je u 62. minutu imalo idealnu šansu za izjednačenje, nakon čega bi ostalo vremena i za preokret, ali Staržinski nije iskoristio penal.

REZULTATI:

Oleksandrija - Hajduk 0:3 (0:0)
/Ćosić 53, Erceg 82, Ohandža 90/

Lokomotiva Zagreb - Vorskla 0:0

Bašakšehir - Rijeka 0:0

Škendija - Mlada Boleslav 2:0 (0:0)
/Žunior 69, Hasani 75/

Vojvodina - Dinamo Minsk 1:1 (1:0)
/Babić 29 - El-Monir 83/

Aberdin - Maribor 1:1 (0:0)
/Hejs 88 - Novaković 83/

Domžale - Vest Hem 2:1 (1:1)
/Crnić 11p, 49 - Nobl 17p/

OSTALI VAŽNIJI REZULTATI:

Lil - Karabag 1:1 (0:1)
AEK Larnaka - Spartak Moskva 1:1 (0:1)
Lucern - Sasuolo 1:1 (1:1)
Panatinaikos - AIK Stokholm 1:0 (0:0)
Gent - Vitorul 5:0 (2:0)
Videoton - Mitjiland 0:1 (0:0)
Sent Etjen - AEK 0:0

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar