Сукоб погребника преко ожалошћених

Иако би пред смрћу сви требали бити једнаки у Дервенти изгледа да није тако, а све зависи од тога које погребно предузеће обавља припрему покојника за сахрану. Од тога изгледа зависи и да ли ће покојник моћи бити смјештен у мртвачницу или не.

Република Српска 28.07.2016 | 22:50
Сукоб погребника преко ожалошћених
Мртвачница у Дервенти налази се у склопу објекта Дома здравља, а закупљује је приватно погребно предузеће у власништву Алексе Микеревића из Дервенте.

Управо у ову мртвачницу, обучена за сахрану није могла бити смјештена преминула супруга Стаменка Илића, па је по врућини морала бити превезена у мртвачницу у Добоју, јер је закупац мртвачнице рекао да се покојница мора скинути како би тијело могло бити охлађено.

Док је Стаменко на гробљу тражио парцелу за гробно мјесто, тијело његове супруге стајало је у паркираном погребном возилу на преко 30 степени да би на крају одлучио да је одвезе у добојску мртвачницу.

Саша Кршић који је обављао услуге опремања покојнице сматра да је "неразумно објашњење закупца мртвачнице да се само гола тијела могу смјештати".

Алекса Микеревић због здравственог стања није могао дати изјаву, али је у телефонском разговору за БН телевизију рекао да му је жао што је дошло до такве ситуације и да погребник Кршић преко туге која је задесила Стаменка Илића покушава да блати Микеревићево предузеће, а да су правила кориштења мртвачнице јасна.

Ни Мирко Шаран, директор Дома здравља није стао пред камеру БН телевизије, али је рекао да је проблема са закупцем Микеревићем било и раније тако да је након овог инцидента са њим раскинут уговор о закупу и расписан јавни позив за лицитацију.

Очигледан сукоб дервентских погребника иде преко леђа ожалошћених породица, а питање је како ће се тај сукоб манифестовати након што се појави нови закупац мртвачнице.