Sukob pogrebnika preko ožalošćenih

Iako bi pred smrću svi trebali biti jednaki u Derventi izgleda da nije tako, a sve zavisi od toga koje pogrebno preduzeće obavlja pripremu pokojnika za sahranu. Od toga izgleda zavisi i da li će pokojnik moći biti smješten u mrtvačnicu ili ne.

Republika Srpska 28.07.2016 | 22:50
Sukob pogrebnika preko ožalošćenih
Mrtvačnica u Derventi nalazi se u sklopu objekta Doma zdravlja, a zakupljuje je privatno pogrebno preduzeće u vlasništvu Alekse Mikerevića iz Dervente.

Upravo u ovu mrtvačnicu, obučena za sahranu nije mogla biti smještena preminula supruga Stamenka Ilića, pa je po vrućini morala biti prevezena u mrtvačnicu u Doboju, jer je zakupac mrtvačnice rekao da se pokojnica mora skinuti kako bi tijelo moglo biti ohlađeno.

Dok je Stamenko na groblju tražio parcelu za grobno mjesto, tijelo njegove supruge stajalo je u parkiranom pogrebnom vozilu na preko 30 stepeni da bi na kraju odlučio da je odveze u dobojsku mrtvačnicu.

Saša Kršić koji je obavljao usluge opremanja pokojnice smatra da je "nerazumno objašnjenje zakupca mrtvačnice da se samo gola tijela mogu smještati".

Aleksa Mikerević zbog zdravstvenog stanja nije mogao dati izjavu, ali je u telefonskom razgovoru za BN televiziju rekao da mu je žao što je došlo do takve situacije i da pogrebnik Kršić preko tuge koja je zadesila Stamenka Ilića pokušava da blati Mikerevićevo preduzeće, a da su pravila korištenja mrtvačnice jasna.

Ni Mirko Šaran, direktor Doma zdravlja nije stao pred kameru BN televizije, ali je rekao da je problema sa zakupcem Mikerevićem bilo i ranije tako da je nakon ovog incidenta sa njim raskinut ugovor o zakupu i raspisan javni poziv za licitaciju.

Očigledan sukob derventskih pogrebnika ide preko leđa ožalošćenih porodica, a pitanje je kako će se taj sukob manifestovati nakon što se pojavi novi zakupac mrtvačnice.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prije rata

28.07.2016 22:37

Nije bilo striptiza. Inace mrtvacnica je mala i vjerovatno da je zakupnik stedio elektricnu energiju. Golo tijelo se brze smrzne i duze drzi temperaturu. Za mene potresno jer samu tu stajala 2 puta.

ODGOVORITE
Name

andjatrivić

29.07.2016 08:03

Pa zar Derventa nema komunalnu službi koja je pri opštini a ne da dozvoli pojedincima da manipuliše sa ožalošnjenim ljudima

ODGOVORITE