Ђорђевић: Турнир у Кордоби је права ствар пред Рио!

Репрезентација Србије од петка до понедељка ће наступити на изузетно јаком припремном турниру "Супер 4". Услови нису идеални, најважније да нема повређених.

Кошарка 29.07.2016 | 09:15
Ђорђевић: Турнир у Кордоби је права ствар пред Рио!
Турнир у Кордоби ће бити последња провера наших најбољих кошаркаша пред наступ на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Противници Србије у "Орфео дому" биће Француска (петак, 23.00 по централноевропском времену), Аргентина (недеља, 2.00) и Хрватска (понедељак, 23.00). Све утакмице директно ће преносити ТВ Арена спорт.

Наша репрезентација је одржала неколико тренинга у прохладној Кордоби (највиша дневна температура у овом аргентинском граду ових дана не прелази 13 степени Целзијуса), а селектор Александар Ђорђевић каже да се екипа полако прилагођава условима на јужноамеричком континенту.

"После дугог путовања полако се навикавамо на временску разлику и овдашње временске услове. Доста је хладно и у дворани где тренирамо, тако да не могу да кажем да су услови идеални, али исто је и осталим репрезентацијама. После припрема на Копаонику, требаће нам времена да уђемо у ритам утакмица и овај турнир ће бити прави начин да то урадимо", поручио је Александар Ђорђевић, а преноси званични сајт КСС.

"Играћемо против три веома јаке репрезентације, које ће конкурисати за освајање медаља на ОИ. У интересу нам је да играмо што јаче припремне утакмице, јер знамо да нас у Рију чека учешће на веома уједначеном олимпијском турниру".

Селектор Србије прешао је на појединачну анализу ривала у Кордоби. Французе смо овог лета већ победили у два припремна меча, а са њима смо такође у групи на ОИ.

"Французи су међу фаворитима за медаљу. Екипа која годинама игра заједно, са сјајним појединцима који чине језгро тима, Паркером, Батумом, Дијаом, Пјетрусом, Ажинсом, уз зрелост Де Колоа и Ертела, са Гобером који се све више намеће као доминантан центар, представља противника за највећи респект".

Аргентина у саставу има неколицину играча још из финала Светског првенства 2002. у Индијанаполису.

"Домаћини са својим звездама Ђинобилијем, Сколом, Ноћионијем, уз доста младих играча, форсирају брзу, агресивну и борбену кошарку. После минималног пораза од Аустралије, добили су Литванију после два продужетка и показали снагу".

Хрвати су, као и Србија и Француска, "визу" за ОИ извадили на квалификационом турниру.

"Долазе изузетно мотивисани и растерећени, после великог успеха у квалификацијама, где су директно избацили Грке и Италијане и најзад квалитет са 'папира' преточили у резултат. Они су веома уравнотежена екипа на свим позицијама, са Дариом Шарићем који има све значајнију улогу у тиму. Видели смо и Литванце који су дошли са доста измењеном екипом, али са истим односом према игри какав традиционално гаје - снажна, чврста кошарка, са пуно дуел игре и атлетицизма. То је нешто на чему инсистирам већ три године и што ми константно морамо да унапређујемо".

Ђорђевића радује што је екипа комплетна и што ће на турниру наступити у пуном саставу, без проблема са повредама, а завршне припреме у Аргентини, на које су "орлови" стигли седам-осам дана пре селидбе у Рио, сматра "пуним поготком".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар