Đorđević: Turnir u Kordobi je prava stvar pred Rio!

Reprezentacija Srbije od petka do ponedeljka će nastupiti na izuzetno jakom pripremnom turniru "Super 4". Uslovi nisu idealni, najvažnije da nema povređenih.

Košarka 29.07.2016 | 09:15
Đorđević: Turnir u Kordobi je prava stvar pred Rio!
Turnir u Kordobi će biti poslednja provera naših najboljih košarkaša pred nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Protivnici Srbije u "Orfeo domu" biće Francuska (petak, 23.00 po centralnoevropskom vremenu), Argentina (nedelja, 2.00) i Hrvatska (ponedeljak, 23.00). Sve utakmice direktno će prenositi TV Arena sport.

Naša reprezentacija je održala nekoliko treninga u prohladnoj Kordobi (najviša dnevna temperatura u ovom argentinskom gradu ovih dana ne prelazi 13 stepeni Celzijusa), a selektor Aleksandar Đorđević kaže da se ekipa polako prilagođava uslovima na južnoameričkom kontinentu.

"Posle dugog putovanja polako se navikavamo na vremensku razliku i ovdašnje vremenske uslove. Dosta je hladno i u dvorani gde treniramo, tako da ne mogu da kažem da su uslovi idealni, ali isto je i ostalim reprezentacijama. Posle priprema na Kopaoniku, trebaće nam vremena da uđemo u ritam utakmica i ovaj turnir će biti pravi način da to uradimo", poručio je Aleksandar Đorđević, a prenosi zvanični sajt KSS.

"Igraćemo protiv tri veoma jake reprezentacije, koje će konkurisati za osvajanje medalja na OI. U interesu nam je da igramo što jače pripremne utakmice, jer znamo da nas u Riju čeka učešće na veoma ujednačenom olimpijskom turniru".

Selektor Srbije prešao je na pojedinačnu analizu rivala u Kordobi. Francuze smo ovog leta već pobedili u dva pripremna meča, a sa njima smo takođe u grupi na OI.

"Francuzi su među favoritima za medalju. Ekipa koja godinama igra zajedno, sa sjajnim pojedincima koji čine jezgro tima, Parkerom, Batumom, Dijaom, Pjetrusom, Ažinsom, uz zrelost De Koloa i Ertela, sa Goberom koji se sve više nameće kao dominantan centar, predstavlja protivnika za najveći respekt".

Argentina u sastavu ima nekolicinu igrača još iz finala Svetskog prvenstva 2002. u Indijanapolisu.

"Domaćini sa svojim zvezdama Đinobilijem, Skolom, Noćionijem, uz dosta mladih igrača, forsiraju brzu, agresivnu i borbenu košarku. Posle minimalnog poraza od Australije, dobili su Litvaniju posle dva produžetka i pokazali snagu".

Hrvati su, kao i Srbija i Francuska, "vizu" za OI izvadili na kvalifikacionom turniru.

"Dolaze izuzetno motivisani i rasterećeni, posle velikog uspeha u kvalifikacijama, gde su direktno izbacili Grke i Italijane i najzad kvalitet sa 'papira' pretočili u rezultat. Oni su veoma uravnotežena ekipa na svim pozicijama, sa Dariom Šarićem koji ima sve značajniju ulogu u timu. Videli smo i Litvance koji su došli sa dosta izmenjenom ekipom, ali sa istim odnosom prema igri kakav tradicionalno gaje - snažna, čvrsta košarka, sa puno duel igre i atleticizma. To je nešto na čemu insistiram već tri godine i što mi konstantno moramo da unapređujemo".

Đorđevića raduje što je ekipa kompletna i što će na turniru nastupiti u punom sastavu, bez problema sa povredama, a završne pripreme u Argentini, na koje su "orlovi" stigli sedam-osam dana pre selidbe u Rio, smatra "punim pogotkom".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar