Мурињо отписао Швајнија, Јанузаја...!

Менаџер Манчестер јунајтеда саопштио је своју одлуку деветорици играча на које не рачуна - у предстојећој сезони или трајно.

Фудбал 31.07.2016 | 16:30
Мурињо отписао Швајнија, Јанузаја...!
Немачки ветеран Бастијан Швајнштајгер најзвучнија је "жртва" чистке коју је у четвртак спровео нови стратег Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо.

Португалац је петнаестак дана пре почетка нове сезоне предузео конкретне кораке у правцу смањења броја првотимаца на оптималну бројку 24.

Супруг српске тенисерке Ане Ивановић прошлог лета је доведен из Бајерна за седам милиона фунти и има још две године уговора, уз недељну плату од 160.000 фунти. Имајући у виду и његове честе повреде у последње време, не би било изненађење ни да славни "везиста" остане у клубу и настави да прима плату за седење на трибинама.

Осим Швајнштајгера, Мурињо не рачуна ни на Аднана Јанузаја, Камерона Бортвик-Џексона, Тима Фосу-Менсаха, Вила Кина, Тајлера Блекета и Педија Мекнера - неки од ових момака често су добијали шансу у ери Луја ван Гала - док је Андреасу Переири и Џејмсу Вилсону саветовано да потраже клуб у коме ће играти на позајмицу и стицати искуство, како би у будућности опет конкурисали за први тим "црвених ђавола".

Сва деветорица поменутих играча од четвртка више не тренирају са кандидатима за наступе на званичним мечевима, већ издвојено, на терену младог тима.

Јунајтед у суботу у Шведској игра пријатељску утакмицу са Галатасарајем, наредне среде је на програму меч против Евертона у част Вејна Рунија, а 7. августа на Вемблију дуел са шампионом Лестером, за Комјунити шилд.

Недељу дана касније, на старту Премијер лиге, Мурињов тим гостоваће Борнмауту.

Овог лета на Олд Трафорд су стигли Ерик Баји, Златан Ибрахимовић и Хенрик Мкитарјан, а "сага" око доласка Пола Погбе из Јувентуса још траје...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар