Murinjo otpisao Švajnija, Januzaja...!

Menadžer Mančester junajteda saopštio je svoju odluku devetorici igrača na koje ne računa - u predstojećoj sezoni ili trajno.

Fudbal 31.07.2016 | 16:30
Murinjo otpisao Švajnija, Januzaja...!
Nemački veteran Bastijan Švajnštajger najzvučnija je "žrtva" čistke koju je u četvrtak sproveo novi strateg Mančester junajteda Žoze Murinjo.

Portugalac je petnaestak dana pre početka nove sezone preduzeo konkretne korake u pravcu smanjenja broja prvotimaca na optimalnu brojku 24.

Suprug srpske teniserke Ane Ivanović prošlog leta je doveden iz Bajerna za sedam miliona funti i ima još dve godine ugovora, uz nedeljnu platu od 160.000 funti. Imajući u vidu i njegove česte povrede u poslednje vreme, ne bi bilo iznenađenje ni da slavni "vezista" ostane u klubu i nastavi da prima platu za sedenje na tribinama.

Osim Švajnštajgera, Murinjo ne računa ni na Adnana Januzaja, Kamerona Bortvik-Džeksona, Tima Fosu-Mensaha, Vila Kina, Tajlera Bleketa i Pedija Meknera - neki od ovih momaka često su dobijali šansu u eri Luja van Gala - dok je Andreasu Pereiri i Džejmsu Vilsonu savetovano da potraže klub u kome će igrati na pozajmicu i sticati iskustvo, kako bi u budućnosti opet konkurisali za prvi tim "crvenih đavola".

Sva devetorica pomenutih igrača od četvrtka više ne treniraju sa kandidatima za nastupe na zvaničnim mečevima, već izdvojeno, na terenu mladog tima.

Junajted u subotu u Švedskoj igra prijateljsku utakmicu sa Galatasarajem, naredne srede je na programu meč protiv Evertona u čast Vejna Runija, a 7. avgusta na Vembliju duel sa šampionom Lesterom, za Komjuniti šild.

Nedelju dana kasnije, na startu Premijer lige, Murinjov tim gostovaće Bornmautu.

Ovog leta na Old Traford su stigli Erik Baji, Zlatan Ibrahimović i Henrik Mkitarjan, a "saga" oko dolaska Pola Pogbe iz Juventusa još traje...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar