Задужење "Топлане" за још 15 мил. евра

У Бања Луци је на помолу ново задужење. Овај пут на локалном нивоу. Кредитор би требало да буде Европска банка за обнову и развој, а корисник кредита од 15 милиона евра је бањалучка "Топлана".

Република Српска 28.07.2016 | 22:58
Задужење "Топлане" за још 15 мил. евра
Власт тврди - то је једини начин да се "Топлана" извуче из дубиозе. Опозиција тврди - кредит ће само донијети нове главобоље грађанима Бања Луке. Занимљиво кредит се покушава обезбиједити пред крај мандата актуелне бањалучке градске власти.

"Ново задужење је неопходно у покушајима ревитализације `Топлане`, а повољно је", тврди руководство "Топлане" и градска власт. 

Пројектом је предвиђено да уколико кредит буде реализован, десет милиона евра буде уложено у нове котлове, модернизацију и трајна средства. 5 милиона евра било би потрошено на отплату ранијих дугова. 

Оно што још није урађено јесте студија изводљивости, а нико није ни рекао колико би таква студија требало да кошта. Опозиција у Бања Луци тражи пројекцију читавог пројекта јер је у њему, тврде, много непознаница. Није немогуће да уколико кредит буде реализован услиједи повећање цијене гријања. 

Опозиција тврди "да је реална могућност да град односно градска скупштина изгуби право одлучивања формирања цијене услуге `Топлане` и да то право дјелимично или у потпуности преузме кредитор у циљу обезбјеђивања враћања кредита."



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

28.07.2016 18:20

Ништа им не вјерујем...лопови на квадрат, зезнули су људе са свим од испоруке топлотнре енергије до уградње калориметара...јер то раде приватно....лопов до лопова уз часне изузетке....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

28.07.2016 18:41

Свака им цаст да су се сјетили бице боље гријање а и повољније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

28.07.2016 20:51

Има ли барем једна институција у РС а да се не задужује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драз

29.07.2016 04:31

Позната прича.Након неког периода иде дотација Топлани из будзета а по ледјима оних који се не грију преко топлане.Какве везе има становник Лауша или Будзака са Топланом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоп

29.07.2016 05:53

Само бахато до краја...мамицу вам лоп...

ОДГОВОРИТЕ