Игуаин: Лаурентис ме је натјерао да напустим Наполи!

Фудбалер Јувентуса Гонсало Игуаин рекао је да је напустио Наполи због председника Аурелија де Лаурентиса који га је практично гурнуо у редове шампиона Италије.

Фудбал 30.07.2016 | 22:00
Игуаин: Лаурентис ме је натјерао да напустим Наполи!
"Мој однос са Де Лаурентисом никада није био добар јер се његов начин размишљања није поклапао са мојим. На мој избор да пређем у Јувентус је он утицао, практично ме је гурнуо да се одлучим за тако нешто", рекао је Игуаин италијанским медијима.

На мој избор да предјем у Јувентус је он утицао, практично ме је гурнуо да се одлучим за тако нешто", рекао је Игуаин италијанским медијима.

"Проблем је био однос са њим. Нисам хтео да проведем још један минут са њим", додао је Игуаин.

Аргентинац је напустио Наполи после три године и прешао у Јувентус који је активирао откупну клаузулу и платио 94 милиона евра.

"Захвалан сам навијачима и саиграчима на свему, али нисам Де Лаурентису. Сада сам срећан и захвалан Јувеу на великом труду који су уложили да би ме ангажовали", рекао је бивши играч Реал Мадрида.

Аргентински репрезентативац је навео да се за прелазак у Јувентус одлучио из врло простог разлога.

"Јувентус је важан клуб у целом свету. Један од разлога што сам се одлучио за 'Стару даму' јесте победнички менталитет тима. У животу увек гледате да доносите најбоље одлуке за себе. То сам ја урадио преласком у Јувентус. Сада морам да покажем колико вредим. Надам се да ћу имати одличну сезону", рекао је Игуаин.

Председник Наполија је само дан раније оптужио најбољег стрелца серије А да је одиграо прљаво и назвао га издајником.

Игуаин је прошле сезоне био први стрелац Серије А са 36 голова, његов трансфер је највећи у историји италијанског фудбала и међу три највећа свих времена, а са 7,5 милиона евра годишње биће најплаћенији играч италијанске лиге.

Овај 28-годишњи фудбалер је раније играо за Ривер Плејт и Реал Мадрид.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар