Iguain: Laurentis me je natjerao da napustim Napoli!

Fudbaler Juventusa Gonsalo Iguain rekao je da je napustio Napoli zbog predsednika Aurelija de Laurentisa koji ga je praktično gurnuo u redove šampiona Italije.

Fudbal 30.07.2016 | 22:00
Iguain: Laurentis me je natjerao da napustim Napoli!
"Moj odnos sa De Laurentisom nikada nije bio dobar jer se njegov način razmišljanja nije poklapao sa mojim. Na moj izbor da pređem u Juventus je on uticao, praktično me je gurnuo da se odlučim za tako nešto", rekao je Iguain italijanskim medijima.

Na moj izbor da predjem u Juventus je on uticao, praktično me je gurnuo da se odlučim za tako nešto", rekao je Iguain italijanskim medijima.

"Problem je bio odnos sa njim. Nisam hteo da provedem još jedan minut sa njim", dodao je Iguain.

Argentinac je napustio Napoli posle tri godine i prešao u Juventus koji je aktivirao otkupnu klauzulu i platio 94 miliona evra.

"Zahvalan sam navijačima i saigračima na svemu, ali nisam De Laurentisu. Sada sam srećan i zahvalan Juveu na velikom trudu koji su uložili da bi me angažovali", rekao je bivši igrač Real Madrida.

Argentinski reprezentativac je naveo da se za prelazak u Juventus odlučio iz vrlo prostog razloga.

"Juventus je važan klub u celom svetu. Jedan od razloga što sam se odlučio za 'Staru damu' jeste pobednički mentalitet tima. U životu uvek gledate da donosite najbolje odluke za sebe. To sam ja uradio prelaskom u Juventus. Sada moram da pokažem koliko vredim. Nadam se da ću imati odličnu sezonu", rekao je Iguain.

Predsednik Napolija je samo dan ranije optužio najboljeg strelca serije A da je odigrao prljavo i nazvao ga izdajnikom.

Iguain je prošle sezone bio prvi strelac Serije A sa 36 golova, njegov transfer je najveći u istoriji italijanskog fudbala i među tri najveća svih vremena, a sa 7,5 miliona evra godišnje biće najplaćeniji igrač italijanske lige.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je ranije igrao za River Plejt i Real Madrid.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar