Услови у Рију: Полиција на сваком кораку!

Шеф мисије српског тима пренео је утиске из олимпијског села. "Безбедност је на највишем нивоу, о зика вирусу се готово ни не говори, а собе су скромне", изјавио је Дамир Штајнер.

Остали спортови 30.07.2016 | 19:45
Услови у Рију: Полиција на сваком кораку!
Последњих месеци много се причало о условима у олимпијску селу у Рио де Жанеиру. Радови су каснили, због чега је и бразилски фудбалер Нејмар критиковао организаторе рекавши да су имали доста времена да се спреме, а то нису учинили.

Шеф мисије српског тима Дамир Штајнер, који се налази у Рију, истакао је у разговору за "Вечерње новости" да услови у олимпијском селу ипак нису тако лоши.

После неколико дана проведних у Олимпијском селу у Рио де Жанеиру, Штајнер наводи да је безбедност на највишем нивоу, као и да су предузете све неопходне мере поводом зика вируса.

Он намомиње да су Бразилци ангажовали јаке полицијске и војне снаге.

"Нисам стручњак за безбедност, али ми се чини да је прилично добро. Униформисана лица, не знам да ли су полицајци или војници, патролирају или су постављени око села са тешким наоружањем. Врло су ненаметљиви. Обезбеђење није само на сваком улазу у село, већ и у свакој згради и око ње. Постављени су 'прстенови', хеликоптери су свакодневно изнад села", прича Штајнер, уз опаску да је у селу доста мирно, јер спортисти још нису почели масовно да пристижу.

О главној теми – зика вирусу, због којег су неки спортисти одустали од наступа на Олимпијским играма, готово се ни не прича.

"Зика вирус се и не помиње. Организатори су нас информисали да су предузете мере, да нема епидемије, нити нових случајева. Видимо да се сваке предвечери аутомобилима запрашује село. Добили смо заштитна средства, апарате против комараца, свака соба има мрежицу и ја још нисам видео комарца".

Он напомиње да је прича о лошим условима у селу вероватно потекла од чланова олимпијских комитета који су међу првима стигли у Рио, када су завршни радови били у току. Сада све делује задовољавајуће.

"Све зграде споља изгледају исто, али у зависности од подизвођача неке су урађене унутра боље или лошије. Ми смо, међутим, имали срећу, јер нисмо имали већих проблема у нашој згради. Један стан је био споран, али је и то решено. Верујем да ће све бити како треба када дођу спортисти", навео је Штајнер и додао да ће први српски спортисти који ће се уселити у село бити веслачи, који стижу 30. јула.

"Све собе су релативно скромне, нису луксузне, немају ни телевизоре. Сингл кревети су стандардне величине, с тим што постоје наставци за високе спортисте, тако да могу да се продуже. Намештај је стандардан, а свака соба има посебан рутер за интернет. Телевизора има само у канцеларијама олимпијских комитета", рекао је шеф мисије српског тима.

КОМШИЈЕ  

Дамир Штајнер рекао је да ће српски спортисти зграду делити са Литванцима, Летонцима и Бугарима. "У суседним зградама су Финци, Швеђани, Данци, Словенци, Португалци, Французи, док знамо да спортисти са Косова неће бити смештени близу нас".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар