Uslovi u Riju: Policija na svakom koraku!

Šef misije srpskog tima preneo je utiske iz olimpijskog sela. "Bezbednost je na najvišem nivou, o zika virusu se gotovo ni ne govori, a sobe su skromne", izjavio je Damir Štajner.

Ostali sportovi 30.07.2016 | 19:45
Uslovi u Riju: Policija na svakom koraku!
Poslednjih meseci mnogo se pričalo o uslovima u olimpijsku selu u Rio de Žaneiru. Radovi su kasnili, zbog čega je i brazilski fudbaler Nejmar kritikovao organizatore rekavši da su imali dosta vremena da se spreme, a to nisu učinili.

Šef misije srpskog tima Damir Štajner, koji se nalazi u Riju, istakao je u razgovoru za "Večernje novosti" da uslovi u olimpijskom selu ipak nisu tako loši.

Posle nekoliko dana provednih u Olimpijskom selu u Rio de Žaneiru, Štajner navodi da je bezbednost na najvišem nivou, kao i da su preduzete sve neophodne mere povodom zika virusa.

On namominje da su Brazilci angažovali jake policijske i vojne snage.

"Nisam stručnjak za bezbednost, ali mi se čini da je prilično dobro. Uniformisana lica, ne znam da li su policajci ili vojnici, patroliraju ili su postavljeni oko sela sa teškim naoružanjem. Vrlo su nenametljivi. Obezbeđenje nije samo na svakom ulazu u selo, već i u svakoj zgradi i oko nje. Postavljeni su 'prstenovi', helikopteri su svakodnevno iznad sela", priča Štajner, uz opasku da je u selu dosta mirno, jer sportisti još nisu počeli masovno da pristižu.

O glavnoj temi – zika virusu, zbog kojeg su neki sportisti odustali od nastupa na Olimpijskim igrama, gotovo se ni ne priča.

"Zika virus se i ne pominje. Organizatori su nas informisali da su preduzete mere, da nema epidemije, niti novih slučajeva. Vidimo da se svake predvečeri automobilima zaprašuje selo. Dobili smo zaštitna sredstva, aparate protiv komaraca, svaka soba ima mrežicu i ja još nisam video komarca".

On napominje da je priča o lošim uslovima u selu verovatno potekla od članova olimpijskih komiteta koji su među prvima stigli u Rio, kada su završni radovi bili u toku. Sada sve deluje zadovoljavajuće.

"Sve zgrade spolja izgledaju isto, ali u zavisnosti od podizvođača neke su urađene unutra bolje ili lošije. Mi smo, međutim, imali sreću, jer nismo imali većih problema u našoj zgradi. Jedan stan je bio sporan, ali je i to rešeno. Verujem da će sve biti kako treba kada dođu sportisti", naveo je Štajner i dodao da će prvi srpski sportisti koji će se useliti u selo biti veslači, koji stižu 30. jula.

"Sve sobe su relativno skromne, nisu luksuzne, nemaju ni televizore. Singl kreveti su standardne veličine, s tim što postoje nastavci za visoke sportiste, tako da mogu da se produže. Nameštaj je standardan, a svaka soba ima poseban ruter za internet. Televizora ima samo u kancelarijama olimpijskih komiteta", rekao je šef misije srpskog tima.

KOMŠIJE  

Damir Štajner rekao je da će srpski sportisti zgradu deliti sa Litvancima, Letoncima i Bugarima. "U susednim zgradama su Finci, Šveđani, Danci, Slovenci, Portugalci, Francuzi, dok znamo da sportisti sa Kosova neće biti smešteni blizu nas".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar