Бијељина: Наставља се "рат" у градској управи

Циркус у градској управи и Скупштини града Бијељина се наставља. Сијевају варнице из оба табора. Док предсједник Скупштине Драган Ђурђевић најављује поновне смјене три начелника одјељења у градској управи, чија је ранија разрјешења поништио Окружни суд,градоначелник Бијељине Мићо Мићић одговара да је Ђурђевић, као изасланик СНСД-а и Милорада Додика потпуно изгубио компас.

Република Српска 28.07.2016 | 22:55
Бијељина: Наставља се "рат" у градској управи
Узаврела температура у градској управи у Бијељини. Наставља се битка љутих противника. Предсједник Скупштине града Драган Ђурђевић и даље тврди да новоформирана скупштинска већина ради у складу са законом, а да се Окружни суд ставио изнад Скупштине као законодавног органа.

Зато, упркос одлукама Окружног суда, који је поништио одлуке о разрјешењу начелника одјељења, Ђурђевић поручује да ће нова гарнитура истрајати на смјенама.

"Наравно, ми смо већ најавили, те исте смјене иду поново уз додатна образложења. Суд сада тражи од нас да Комисија буде истражни орган и конкретизује које су то криминалне радње начелника одјељења. Ми смо у помоћ позвали Надзорни одбор града Бијељина и  много тога има незаконитог", поручује Ђурђевић.

Са истог мјеста Ђурђевићу рафално одговара градоначелник Бијељине Мићо Мићић:

"Ја морам рећи да је Ђурђевић изгубио компас. Не знају више ни шта раде ни гдје ударају. Суд је потврдио да су њихове одлуке нелегалне и биће све поништене. Ђурђевић је сигуран у то. Он је овдје изасланик СНСД-а и Милорада Додика. Њему је довољно да се Милорад Додик слика с њим, да мало запјева и да потпуно изгуби компас и да мисли да је битнији и од Суда и од Тужилаштва."

Ђурђевић додаје: "Интересантно како је Суд сада ажуран, доноси одлуке за 17 дана, а прије за два-три или седам мјесеци."

"Њему не ваљају ни судска вијећа, њему не ваља како ради ни Окружни суд. О свему мисли да зна боље", узвраћа Мићић.

Како год, опозиција коју чине СДС, ПДП, НДП и СДА, у понедјељак, 1. августа, враћа се у скупштинске редове. 

"Само ако буду радили у складу са законом. Ако не, опет ћемо напустити и све ће поново бити предмет судова", изричит је градоначелник Бијељине.

"У свим парламентима и код нас и у Европи имају представници опозиције, само је ружна пракса овдје у Бијељини, они су све позиције у радним тијелима заузели, то је кршење пословника о раду Скупштине", каже предсједник Градског одбора ПДП-а Славиша Марковић.

"Најбоље говори о поштењу Ђурђевића његов рођени рођак Мирко Благојевић који га је произвео, а он му направио огромну штету и сатанизовао СРС која је била озбиљна политичка опција у граду Бијељина", сматра одборник НДП-а Перо Спасојевић.

Ђурђевић поручује: "Желимо да супротставимо  мишљење са градоначелником и дијелом већине која је тражила екпертизу око чупања микрофина и прекида сједнице."

Слатке ли су и примамљиве привилигије функционера. Како сада ствари стоје, очигледно да ће се борба у скупштинском рингу наставити.

И у кладионицама може бити као у кошницама, јер је неизвјесно ко ће спустити лопту и како ће се завршити овај циркус.

БН телевизија