Bijeljina: Nastavlja se "rat" u gradskoj upravi

Cirkus u gradskoj upravi i Skupštini grada Bijeljina se nastavlja. Sijevaju varnice iz oba tabora. Dok predsjednik Skupštine Dragan Đurđević najavljuje ponovne smjene tri načelnika odjeljenja u gradskoj upravi, čija je ranija razrješenja poništio Okružni sud,gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odgovara da je Đurđević, kao izaslanik SNSD-a i Milorada Dodika potpuno izgubio kompas.

Republika Srpska 28.07.2016 | 22:55
Bijeljina: Nastavlja se "rat" u gradskoj upravi
Uzavrela temperatura u gradskoj upravi u Bijeljini. Nastavlja se bitka ljutih protivnika. Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević i dalje tvrdi da novoformirana skupštinska većina radi u skladu sa zakonom, a da se Okružni sud stavio iznad Skupštine kao zakonodavnog organa.

Zato, uprkos odlukama Okružnog suda, koji je poništio odluke o razrješenju načelnika odjeljenja, Đurđević poručuje da će nova garnitura istrajati na smjenama.

"Naravno, mi smo već najavili, te iste smjene idu ponovo uz dodatna obrazloženja. Sud sada traži od nas da Komisija bude istražni organ i konkretizuje koje su to kriminalne radnje načelnika odjeljenja. Mi smo u pomoć pozvali Nadzorni odbor grada Bijeljina i  mnogo toga ima nezakonitog", poručuje Đurđević.

Sa istog mjesta Đurđeviću rafalno odgovara gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić:

"Ja moram reći da je Đurđević izgubio kompas. Ne znaju više ni šta rade ni gdje udaraju. Sud je potvrdio da su njihove odluke nelegalne i biće sve poništene. Đurđević je siguran u to. On je ovdje izaslanik SNSD-a i Milorada Dodika. Njemu je dovoljno da se Milorad Dodik slika s njim, da malo zapjeva i da potpuno izgubi kompas i da misli da je bitniji i od Suda i od Tužilaštva."

Đurđević dodaje: "Interesantno kako je Sud sada ažuran, donosi odluke za 17 dana, a prije za dva-tri ili sedam mjeseci."

"Njemu ne valjaju ni sudska vijeća, njemu ne valja kako radi ni Okružni sud. O svemu misli da zna bolje", uzvraća Mićić.

Kako god, opozicija koju čine SDS, PDP, NDP i SDA, u ponedjeljak, 1. avgusta, vraća se u skupštinske redove. 

"Samo ako budu radili u skladu sa zakonom. Ako ne, opet ćemo napustiti i sve će ponovo biti predmet sudova", izričit je gradonačelnik Bijeljine.

"U svim parlamentima i kod nas i u Evropi imaju predstavnici opozicije, samo je ružna praksa ovdje u Bijeljini, oni su sve pozicije u radnim tijelima zauzeli, to je kršenje poslovnika o radu Skupštine", kaže predsjednik Gradskog odbora PDP-a Slaviša Marković.

"Najbolje govori o poštenju Đurđevića njegov rođeni rođak Mirko Blagojević koji ga je proizveo, a on mu napravio ogromnu štetu i satanizovao SRS koja je bila ozbiljna politička opcija u gradu Bijeljina", smatra odbornik NDP-a Pero Spasojević.

Đurđević poručuje: "Želimo da suprotstavimo  mišljenje sa gradonačelnikom i dijelom većine koja je tražila ekpertizu oko čupanja mikrofina i prekida sjednice."

Slatke li su i primamljive priviligije funkcionera. Kako sada stvari stoje, očigledno da će se borba u skupštinskom ringu nastaviti.

I u kladionicama može biti kao u košnicama, jer je neizvjesno ko će spustiti loptu i kako će se završiti ovaj cirkus.

BN televizija