Видео: Аргентинцима драма против Литванаца!

Кошаркаши Аргентине савладали су Литванију 86:85, после два продужетка у припремном мечу за Олимпијске игре.

Кошарка 28.07.2016 | 17:45
Видео: Аргентинцима драма против Литванаца!
Робертас Јевтокас је у последњим тренуцима регуларног дела меча погодио тројку за победу, али није призната због звука сирене.

Тријумф "гаучосима" донео је Факундо Кампацо сјајном "флотером" мање од секунде пре краја другог продужетка.

"Борили смо се до краја, након што смо мислили да смо изгубили у регуларном делу, дали смо живот за победу. Ово је важна победа за репрезентацију, победе су такође део припрема, процеса",рекао је јунак Кампацо.



Најефикаснији у тиму Аргентине био је Луис Скола са 17 поена и 9 скокова, меч-винер Кампацо је додао 16, док је Николас Лапровитола убацио 15 поена уз 6 украдених лопти и 4 асистенције.

Најбољи играч Литваније био је Паулијус Јанкунас са такође 17 пена уз 8 ухваћених лопти, 13 је додао Јонас Мачијулис, док је Јевтукас убацио 10 уз 8 скокова.

"Упркос суђењу имали смо пет пута прилику да победимо. Морамо добро да анализирамо овај меч како се овакве ситуције не би дешавале", рекао је селектор Литваније Јонас Казлаускас.

Аргентина ће нареднихдана бити домаћин припремног турнира "Четири нације" у Кордоби на којем ће да учествују још Србије, Хрватска и Француска.

"Орлови" и "Триколори" ће бити ривали и у Рију у Групи А, поред САД, Аустралије, Кине и Венецуеле, док су Аргентина, Хрватска и Литванија у Групи Б.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар