Video: Argentincima drama protiv Litvanaca!

Košarkaši Argentine savladali su Litvaniju 86:85, posle dva produžetka u pripremnom meču za Olimpijske igre.

Košarka 28.07.2016 | 17:45
Video: Argentincima drama protiv Litvanaca!
Robertas Jevtokas je u poslednjim trenucima regularnog dela meča pogodio trojku za pobedu, ali nije priznata zbog zvuka sirene.

Trijumf "gaučosima" doneo je Fakundo Kampaco sjajnom "floterom" manje od sekunde pre kraja drugog produžetka.

"Borili smo se do kraja, nakon što smo mislili da smo izgubili u regularnom delu, dali smo život za pobedu. Ovo je važna pobeda za reprezentaciju, pobede su takođe deo priprema, procesa",rekao je junak Kampaco.



Najefikasniji u timu Argentine bio je Luis Skola sa 17 poena i 9 skokova, meč-viner Kampaco je dodao 16, dok je Nikolas Laprovitola ubacio 15 poena uz 6 ukradenih lopti i 4 asistencije.

Najbolji igrač Litvanije bio je Paulijus Jankunas sa takođe 17 pena uz 8 uhvaćenih lopti, 13 je dodao Jonas Mačijulis, dok je Jevtukas ubacio 10 uz 8 skokova.

"Uprkos suđenju imali smo pet puta priliku da pobedimo. Moramo dobro da analiziramo ovaj meč kako se ovakve situcije ne bi dešavale", rekao je selektor Litvanije Jonas Kazlauskas.

Argentina će narednihdana biti domaćin pripremnog turnira "Četiri nacije" u Kordobi na kojem će da učestvuju još Srbije, Hrvatska i Francuska.

"Orlovi" i "Trikolori" će biti rivali i u Riju u Grupi A, pored SAD, Australije, Kine i Venecuele, dok su Argentina, Hrvatska i Litvanija u Grupi B.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar