Аеродроми у Мостару и Тузли нису добили грант

Савјет министара БиХ није одобрио грант, нити било какву помоћ аеродромима у Тузли и Мостару у овој и прошлој години, тврди министар спољне трговине и економских односа БиХ, Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 28.07.2016 | 14:08
Аеродроми у Мостару и Тузли нису добили грант
Он каже да нису тачне такве тврдње Министарства саобраћаја и веза РС, из којег су више пута критиковали, како су навели, одлуку Савјета министара да одобри материјалну помоћ за ова два аеродрома, а да исто није обезбијеђено за бањалучки аеродром. У РС сматрају да се и на тај начин фаворизују аеродроми у ФБиХ и тамо настоји преусмјерити теретни саобраћај, а првенствено уносан посао извоза меса из БиХ у Турску.

Подсјећамо, након што је Савјет министара дао дозволу да се и аеродроми Тузла и Мостар баве прометом роба животињског поријекла, посао извоза меса је од бањалучког преузео тузлански аеродром.

"Да би се ојачале могућности тузланског аеродрома, Савјет министара је донио одлуку о грант средствима од милион марака за тузлански и за мостарски аеродром, а изостављен је бањалучки аеродром, што је мени јако жао, имајући у виду да у Савјету министара сједе и људи из РС", рекао је раније за Радио Републике Српске министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић.

Министар Шаровић, међутим, тврди да то није тачно и сматра да се тако говори само да би се проблем функционисања бањалучког аеродрома лоцирао на другу адресу.

"На аеродромима Тузла и Мостар једино Управа за индиректно опорезивање БиХ, у склопу својих капиталних инвестиција, улаже у опремање објеката за међународни гранични прелаз и смјештај царинских службеника и службеника Граничне полиције", тврди Шаровић.

Ова улагања је одобрио Савјет министара БиХ у склопу вишегодишњих капиталних улагања УИО БиХ у граничне прелазе.

Улагање 5,5 милиона КМ

По подацима УИО БиХ, у наредне двије године планирано је улагање укупно 5,5 милиона КМ у аеродроме Тузла и Мостар, те изградњу ГП Вардиште.

Извор: Блиц

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ТРН

28.07.2016 12:58

Па ста и да су добили РС свакако извози за Русију а не у Турску

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

28.07.2016 13:21

Црни Саровицу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцег

28.07.2016 13:34

Црн си ти да не мозес бити црњи црвени кмеру. Све сто је урадио овај цовјек урадио је исправно. И једини политицар који ради а не као ови твоји лопови.

Name

Рс

28.07.2016 14:19

Да није овај како ти казес црни Саровиц обезбједио да протеклу годину и по месо иде са бањалуцког аеродрома тамо би писта затравила и дјеца би се по њој играла. Сваку марку коју је бл аеродром зарадио је зарадио од извоза меса које је обезбједио "црни" Саровиц. Да није њега аеродром би давно био затворен. Поред извоза меса једино Додиков авион тамо слеце.

Name

Милутин

28.07.2016 13:22

Сад све сваљују на Мирка Шаровића, а у ствари тиме крију своју неспособност. Нико овој власти није крив што се аеродроми у РС-ој, непрофитабилни, да је прорадио и Требињски аеродром, зјапио би празан. Тузлански аеродром биљежи рекордни пријевоз путника, док Бањалучки скоро и да нема путничких летова, осим за Београд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

28.07.2016 13:33

КАКО СЕ БЕЗ ИКАКВОГ ОСНОВА ГРАДЕ ЛАЖИ.... ЗА КАТАСТРОФАЛНО СТАЊЕ У ЦИВИЛНОМ ВАЗДУХОПЛОВСТВУ И ПОТПУНО МРТВИЛО И ПРОПАСТ БАЊАЛУЧКОГ АЕРОДРОМА ИСКЉУЧИВО ЈЕ ОДГОВОРНА ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИ МИНИСТРИ САОБРАЋАЈА И ВЕЗА, А НАРОЧИТО БИВШИ МИНИСТАР НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ, КОЈИ ВИШЕ ВОЛИ ДА БЕТОНИРА СВЕ И СВАШТА ПО РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, А НЕ ДА БАЊАЛУКУ УВЕЖЕ У СИСТЕМ РЕДОВНОГ ВАЗДУШНОГ САОБРАЋАЈА... НЕСРЕЋА ЈЕ И ДА ЈЕ СНСД ЗА ДИРЕКТОРА ОВОГ АЕРОДРОМА ДОВЕО НЕКОГ АПСОЛУТНО НЕОБРАЗОВАНОГ ЛИКА ИЗ НОВОГ ГРАДА!!! КОЈИ ПРИЈЕ СТУПАЊУ НА ТУ ФУНКЦИЈУ НИЈЕ ВИДИО ПУТНИЧКИ АВИОН НИ НА РАЗГЛЕДНИЦИ - А НЕМА НИКАКВО ФОРМАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ И ИСКУСТВО У ВАЗДУХОПЛОВСТВУ - ОСИМ ДА ЖЕЛИ ДА БУДЕ ДИРЕКТОР АЕРОДРОМА И ДА СЕ ПРЕСЕЛИ У БАЊА ЛУКУ... ТОЛИКО О СВИМ ТИМ ГЛУПОСТИМА ВЛАДЕ РС. - И ЕТО САДА ИМ КРИВ ШАРОВИЋ ЗА СТАЊЕ НА ОВОМ АЕРОДРОМУ И ШТО НИЈЕ "БУКВАЛНО ЗАТВОРИО" АЕРОДРОМЕ У САРАЈЕВУ, ТУЗЛИ И МОСТАРУ, КОЈИ СВАКИ ИМА НАЈМАЊЕ 200% ВИШЕ ПРОМЕТА ОД БАЊАЛУКЕ,. чИЊЕНИЦА ЈЕ ДА БАЊАЛУЧКИ АЕРОДРОМ ОД ДОЛАСКА СНСД НА ВЛАСТ 2006. ДО САДА УЧЕСТВУЈЕ СА ОКО 2% УКУПНОГ ПРОМЕТА АЕРОДРОМА У БИХ.... ДАКЛЕ ТАЈ АЕРОДРОМ САДА УГЛАВНОМ СЛУЖИ НАШЕМ ПРЕДСЈЕДНИКУ, КОЈИ ГА И НАЈВИШЕ КОРИСТИ, ЈЕР МУ ЈЕ ПОД ПРОЗОРОМ СПАВАЋЕ СОБЕ. ТО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА И ПУСТИТЕ ВИШЕ ШАРОВИЋА НА МИРУ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

28.07.2016 13:52

Засто са бањалуцког аеродрома не полијецу авиони за Русију са робом....

Name

ре зумба

28.07.2016 13:57

Па извозе јабуке цитавих 12 мил марака просле године

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

28.07.2016 15:43

ПА ТО СУ УКУПНО ТРИ АВИОНА ЈАБУКА... ПА ТО ЈЕ НИШТА - КОЈИ РУСКИ УВОЗНИК БИ СА ПРИХВАТИО ОРГАНИЗОВАТИ ДИСТРИБУЦИЈУ - ОДГОВОР ЈЕ НИЈЕДАН, МАЛА КОЛИЧИНА И НЕ ИСПЛАТИ СЕ... ТРЕБА НАЈМАЊЕ 200 МИЛИОНА КМ РОБЕ ДА БИ СЕ НЕКО УПУСТИО У ПОСАО. ГЛУПОСТИ.

Name

Мрки

28.07.2016 14:54

Како гледате све ствари на етничкој бази тако и јест и РС а све захваљујући додиковој политици. Као да је битно гдје се извози месо и јабуке или у Турску или у Русију мени је сасвим свеједно битно је да паре улазе у земљу да богдо ради и аеродром у БЛ било би одлично али захваљујући одредјеним људима тако је док је Додик на власти у РС бице веома тешко нешто урадити. Како треба нажалост али је тако лијеп поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

28.07.2016 16:08

Умјесто да као представник већинског пакета дионица, у Аеродромима Републике Српске посмјењује сва одговорна лица која примају високе плате, а не знају и не раде ништа, министар Трнинић им тражи алиби. Тако је уништена сва привреда Републике Српске. На свим положајима су неспособни и подли, а кривци се траже по другом ентитету те вијећу министра БиХ које нема никакве веза са Аеродромом Бањалука, Кад Шаровић буде освојио власт на нивоу Републике Српске, сви споменутиа одговорна лица ће да лете с тог аеродрома а нека ће и кривично одговарати. Дакле, чека се зелено свјетло од стране народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок ба

28.07.2016 18:14

Прије годину дана, директор се хвалио по медијима у вези карга. Прицао о некаквим анализама и истразивању трзиста. Медјутим, расу му се све, Сада би да му ввјеце министара БиХ намакне пара па це онда прицати како Аеродром позитивно послује. Бас је мацан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ругло па то ти је

28.07.2016 18:55

Направише аутопут према Сави па бућ у Саву, увалише у Лакташе непотребну маховљанску петљу (довољан је био кружни ток). Од те петље праве крак према Добоју, кроз Лакташе све на стубовима. То све потпуно развали Лакташе, Медјутим, не оставише директан излаз за аеродром Бањалука. Кад сидјете с аутопута прво се морате провозати по Лакташима па некако натрапати на аеродром. Срамота који кркани владају и који клипани пројектују. Властима је стало до тог аеродрома као до лањског снијега. Све је уствари до народа који их изгласава. Или су избори сваки пут покрадени?

ОДГОВОРИТЕ