Иван Томић: Сјетите се Муриња!

„Нисам проблем и не бежим од критике, али не толике“, каже тренер Партизана.

Фудбал 30.07.2016 | 10:00
Иван Томић: Сјетите се Муриња!
Уместо оставке - поверење управе. Наставља Иван Томић да води Партизан, али о скоро петочасовном састанку у понедељак, на стадиону у Хумској 1, ни - реч.

Шеф стручног штаба црно-белих је тад поднео оставку, али њу нису прихватили спортски директор Ивица Илиев и генерални директор Милош Вазура, а кад су се у причу умешали и навијач, који су дан раније тражили да оде после кикса у Новом Саду, дошло је до обрта.

„Не бих о томе. Постоји неколико разлога. Осећам одговорност због испадања из Европе, ремија у првом колу првенства. Атмосфера око клуба и те како утиче на тим, медији такође, често и необојективни. Јесмо за критику, али не баш толико“, говорио је Томић у опширном интервјуу Спортском журналу.

Свој став је додатно образложио речима да су га на то натерали лоши резултати с почетка сеозне, пројектоване тако да се титула врати у Хумску 1, а игра групна фаза Лиге Европе. Половину плана већ није испунио.

„Имам изражену одговорност у односу на Партизан. Не кријем се, не бежим од критике, нарочито смислене. У фудбалу сви желе најбоље, али на резултат утичу многи фактори, самопоуздање играча зна да буде и круцијално. Испадање из Европе је оставило траг на екипи, првх 45 минута против Бачке били смо тотално непрепознатљиви. Друго полувреме је било боље, имали смо шансе, нисмо их искористили. Кад погледам шта смо све промашили...“

Млади стратег, који иза себе има пола године несметаног рада, поновио је неколико пута да му се нико није мешао у посао и избор тима.

„Понављам, нисам проблем, никад нећу ни да будем. Свако може да погреши, сетите се Мурињове прошле сезоне у Челсију. Немојте погрешно да ме схватите, не пада ми на памет да се поредим са славним Португалце, али - само је Бог безгрешан“.

Није прецизирао да ли у свлачионици Партизана има љубоморе, јер поједини играчи, попутЛеонарда и Ђурђића, зарађују више од других, већ је указао да и односи у екипи морају да буду постављени у равни.

„Казао сам да је најважнија ствар да свако буде чист пред собом, тимом, дресом, грбом. Нико не може да вам гарантује резултат, али да можете да се погледате у очи, знате да сте све учинили. Дрес Партизана је привилегија, истовремено носи и одговорност, тога мора да буде свестан сваки фудбалер који је закорачио у Хумску“.

Осврнуо се и на критике легендарног Ненада Бјековића који је пре неколико дана рекао да, судећи према резултатима, Иван Томић и Ивица Илиев нису послушали превише савета које им је дао на једном од састанака пре мало више од месец дана.

„Поменуо је само једно име - Мирета Радовића. Послушали смо га, и те како...“

Затим и о играчу од кога се тек очекује да бљесне, Леонарду да Силви Сози. С тим што је логично запитати се зашто Бразилац није ни путовао на реванш са Заглебјем, а три дана касније је играо друго полувреме првенствене премијере са Бачком.

„Схватите, Леонардо је осам месеци без такмичарске утакмице. Има квалитет, али и сад је физићки неспреман. Спремиће се...“

За крај, одговарајући на питање да ли је и даље оптимиста, Иван Томић је направио лапсус, подсетивши да је изгубио само две утакмице минуле сезоне, а заправи их је било четири (ОФК Београд, Црвена звезда, Чукарички и Раднички из Ниша).

„Поведен искуством из претходних шест месеци, са само два пораза, верујем у тим, стручни штаб, себе. Прва утакмица против Заглебја је прототип како би требало да изгледамо. Наравно, уместо на пречки, са лоптом у мрежи“, закључио је тренер Партизана у интервјуу Журналу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар