Ivan Tomić: Sjetite se Murinja!

„Nisam problem i ne bežim od kritike, ali ne tolike“, kaže trener Partizana.

Fudbal 30.07.2016 | 10:00
Ivan Tomić: Sjetite se Murinja!
Umesto ostavke - poverenje uprave. Nastavlja Ivan Tomić da vodi Partizan, ali o skoro petočasovnom sastanku u ponedeljak, na stadionu u Humskoj 1, ni - reč.

Šef stručnog štaba crno-belih je tad podneo ostavku, ali nju nisu prihvatili sportski direktor Ivica Iliev i generalni direktor Miloš Vazura, a kad su se u priču umešali i navijač, koji su dan ranije tražili da ode posle kiksa u Novom Sadu, došlo je do obrta.

„Ne bih o tome. Postoji nekoliko razloga. Osećam odgovornost zbog ispadanja iz Evrope, remija u prvom kolu prvenstva. Atmosfera oko kluba i te kako utiče na tim, mediji takođe, često i neobojektivni. Jesmo za kritiku, ali ne baš toliko“, govorio je Tomić u opširnom intervjuu Sportskom žurnalu.

Svoj stav je dodatno obrazložio rečima da su ga na to naterali loši rezultati s početka seozne, projektovane tako da se titula vrati u Humsku 1, a igra grupna faza Lige Evrope. Polovinu plana već nije ispunio.

„Imam izraženu odgovornost u odnosu na Partizan. Ne krijem se, ne bežim od kritike, naročito smislene. U fudbalu svi žele najbolje, ali na rezultat utiču mnogi faktori, samopouzdanje igrača zna da bude i krucijalno. Ispadanje iz Evrope je ostavilo trag na ekipi, prvh 45 minuta protiv Bačke bili smo totalno neprepoznatljivi. Drugo poluvreme je bilo bolje, imali smo šanse, nismo ih iskoristili. Kad pogledam šta smo sve promašili...“

Mladi strateg, koji iza sebe ima pola godine nesmetanog rada, ponovio je nekoliko puta da mu se niko nije mešao u posao i izbor tima.

„Ponavljam, nisam problem, nikad neću ni da budem. Svako može da pogreši, setite se Murinjove prošle sezone u Čelsiju. Nemojte pogrešno da me shvatite, ne pada mi na pamet da se poredim sa slavnim Portugalce, ali - samo je Bog bezgrešan“.

Nije precizirao da li u svlačionici Partizana ima ljubomore, jer pojedini igrači, poputLeonarda i Đurđića, zarađuju više od drugih, već je ukazao da i odnosi u ekipi moraju da budu postavljeni u ravni.

„Kazao sam da je najvažnija stvar da svako bude čist pred sobom, timom, dresom, grbom. Niko ne može da vam garantuje rezultat, ali da možete da se pogledate u oči, znate da ste sve učinili. Dres Partizana je privilegija, istovremeno nosi i odgovornost, toga mora da bude svestan svaki fudbaler koji je zakoračio u Humsku“.

Osvrnuo se i na kritike legendarnog Nenada Bjekovića koji je pre nekoliko dana rekao da, sudeći prema rezultatima, Ivan Tomić i Ivica Iliev nisu poslušali previše saveta koje im je dao na jednom od sastanaka pre malo više od mesec dana.

„Pomenuo je samo jedno ime - Mireta Radovića. Poslušali smo ga, i te kako...“

Zatim i o igraču od koga se tek očekuje da bljesne, Leonardu da Silvi Sozi. S tim što je logično zapitati se zašto Brazilac nije ni putovao na revanš sa Zaglebjem, a tri dana kasnije je igrao drugo poluvreme prvenstvene premijere sa Bačkom.

„Shvatite, Leonardo je osam meseci bez takmičarske utakmice. Ima kvalitet, ali i sad je fizićki nespreman. Spremiće se...“

Za kraj, odgovarajući na pitanje da li je i dalje optimista, Ivan Tomić je napravio lapsus, podsetivši da je izgubio samo dve utakmice minule sezone, a zapravi ih je bilo četiri (OFK Beograd, Crvena zvezda, Čukarički i Radnički iz Niša).

„Poveden iskustvom iz prethodnih šest meseci, sa samo dva poraza, verujem u tim, stručni štab, sebe. Prva utakmica protiv Zaglebja je prototip kako bi trebalo da izgledamo. Naravno, umesto na prečki, sa loptom u mreži“, zaključio je trener Partizana u intervjuu Žurnalu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar