Ово је потенцијални Игуаинов насљедник у Наполију?!

Агент пољског репрезентативца демантује наводе медија о завршеном трансферу из Ајакса у Наполи, али...

Фудбал 29.07.2016 | 22:00
Ово је потенцијални Игуаинов насљедник у Наполију?!
Прелазак Гонзала Игуаина из Јувентуса у Наполи за 90 милиона евра (у две годишње рате) на Сан Паолу је означио почетак велике потраге за новим центарфором и достојним наследником најбољег стрелца Серије А у претходној сезони.

Као главне "мете" одмах су означени Мауро Икарди из Интера и Аркадијуш Милик, да би поједини медији у среду објавили како центарфор Ајакса стиже у Напуљ на лекарске прегледе.

На то је у изјави "Коријере дело спорту" реаговао Миликов агент, признавши да је било разговора, али уз одлучан деманти написа по којима само формалности деле Пољака од уносног трансфера.

"Истина је да сам био у Напуљу на разговорима, али још ништа нисмо потписали и ништа није извесно. Једино је сигурно да ће Милик играти реванш утакмицу ПАОК - Ајакс. Он је 100 одсто фокусиран на ту важну утакмицу", поручио је Давид Пантак.

Први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона у Амстердаму завршен је резултатом 1:1, а реванш у Солуну на распореду је 3. августа. Улог је долазак на корак од елитног такмичења, уз осигурано место у Лиги Европе у случају испадања.

Милик (22) је поникао у Розвоју из Катовица. У првенству Пољске успешно је дебитовао као 17-годишњак, наступајући за Горњик, након чега га је децембра 2012. купио Бајер из Леверкузена.

Тај немачки клуб није му дао праву шансу, већ је ишао на позајмице у Аугзбург и Ајакс, где је имао одличну сезону 2014/15 и то му је донело перманентан трансфер у Холандију. Минуле сезоне дао је 21 гол на 31 наступу за "копљанике".

У репрезентацији Пољске је стандардан у тандему са Робертом Левандовским, а на недавно одржаном ЕУРО 2016 постигао је један погодак, у победи над Северном Ирском од 1:0. Свих пет утакмица одиграо је од првог до последњег минута.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар