Ovo je potencijalni Iguainov nasljednik u Napoliju?!

Agent poljskog reprezentativca demantuje navode medija o završenom transferu iz Ajaksa u Napoli, ali...

Fudbal 29.07.2016 | 22:00
Ovo je potencijalni Iguainov nasljednik u Napoliju?!
Prelazak Gonzala Iguaina iz Juventusa u Napoli za 90 miliona evra (u dve godišnje rate) na San Paolu je označio početak velike potrage za novim centarforom i dostojnim naslednikom najboljeg strelca Serije A u prethodnoj sezoni.

Kao glavne "mete" odmah su označeni Mauro Ikardi iz Intera i Arkadijuš Milik, da bi pojedini mediji u sredu objavili kako centarfor Ajaksa stiže u Napulj na lekarske preglede.

Na to je u izjavi "Korijere delo sportu" reagovao Milikov agent, priznavši da je bilo razgovora, ali uz odlučan demanti napisa po kojima samo formalnosti dele Poljaka od unosnog transfera.

"Istina je da sam bio u Napulju na razgovorima, ali još ništa nismo potpisali i ništa nije izvesno. Jedino je sigurno da će Milik igrati revanš utakmicu PAOK - Ajaks. On je 100 odsto fokusiran na tu važnu utakmicu", poručio je David Pantak.

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Amsterdamu završen je rezultatom 1:1, a revanš u Solunu na rasporedu je 3. avgusta. Ulog je dolazak na korak od elitnog takmičenja, uz osigurano mesto u Ligi Evrope u slučaju ispadanja.

Milik (22) je ponikao u Rozvoju iz Katovica. U prvenstvu Poljske uspešno je debitovao kao 17-godišnjak, nastupajući za Gornjik, nakon čega ga je decembra 2012. kupio Bajer iz Leverkuzena.

Taj nemački klub nije mu dao pravu šansu, već je išao na pozajmice u Augzburg i Ajaks, gde je imao odličnu sezonu 2014/15 i to mu je donelo permanentan transfer u Holandiju. Minule sezone dao je 21 gol na 31 nastupu za "kopljanike".

U reprezentaciji Poljske je standardan u tandemu sa Robertom Levandovskim, a na nedavno održanom EURO 2016 postigao je jedan pogodak, u pobedi nad Severnom Irskom od 1:0. Svih pet utakmica odigrao je od prvog do poslednjeg minuta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar