Мхитарјан открио породичну трагедију и како је са седам година одрастао прије вршњака...!

Хенрик Мхитарјан је јавно проговорио о породичној трагедији која га је натерала да са седам година напрасно одрасте.

Фудбал 31.07.2016 | 20:30
Мхитарјан открио породичну трагедију и како је са седам година одрастао прије вршњака...!
Јерменски фудбалер је недавно потписао четворогодишњи уговор са Манчестер јунајтедом и постаће први играч из своје земље који ће заиграти у Премијер лиги. Пре тога је носио дрес Борусије из Дортмунда. Ипак, пут до звезда био му је посут трњем. Када је имао седам година његов отац Хамлет је умро од тумора на мозгу.

“Он је био моја звезда водиља. Када сам био мали он је био професионални фудбалер и увек сам сањао да са њим изађен на терен. Желео сам да наставим његов рад и постанем фудбалер”, рекао је Мхитарјан у Кини где се “црвени ђаволи” налазе на припремама.

Његов отац је имао 33 године када га је савладала опака болест. Никада није обукао дрес Совјетског Савеза, али је за Јерменију одиграо две утакмице. Осим за јерменске, играо је и за два клуба у Француској.

“Живот се после тога наставио, и надам се да је поносан на мене док ме гледа са неба. Чиним све да га учиним поносним. Тужан сам јер мислим да је могао да ми помогне саветима и подршком. Ипак, уз себе имам породицу и пријатеље који су ме увек усмеравали на прави пут”, истакао је Мхитарјан.

Како је истакао очева смрт га је натерала да одрасте пре својих вршњака.

“Било је веома тешко одрастати без оца, јер нисам у породици имао мушкарца који би ме усмеравао и научио дисциплини. Због тога ми је мајка надокнадила фигуру оца. Захвалан сам јој на томе као и свим људима који су били уз мене у тим тешким тренуцима”, рекао је Мхитарјан.

Интересантно је да он потиче из праве фудбалске породице. Његова мајка ради у Фудбалском савезу Јерменије, док је сестра запослена у УЕФА.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар