Mhitarjan otkrio porodičnu tragediju i kako je sa sedam godina odrastao prije vršnjaka...!

Henrik Mhitarjan je javno progovorio o porodičnoj tragediji koja ga je naterala da sa sedam godina naprasno odraste.

Fudbal 31.07.2016 | 20:30
Mhitarjan otkrio porodičnu tragediju i kako je sa sedam godina odrastao prije vršnjaka...!
Jermenski fudbaler je nedavno potpisao četvorogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom i postaće prvi igrač iz svoje zemlje koji će zaigrati u Premijer ligi. Pre toga je nosio dres Borusije iz Dortmunda. Ipak, put do zvezda bio mu je posut trnjem. Kada je imao sedam godina njegov otac Hamlet je umro od tumora na mozgu.

“On je bio moja zvezda vodilja. Kada sam bio mali on je bio profesionalni fudbaler i uvek sam sanjao da sa njim izađen na teren. Želeo sam da nastavim njegov rad i postanem fudbaler”, rekao je Mhitarjan u Kini gde se “crveni đavoli” nalaze na pripremama.

Njegov otac je imao 33 godine kada ga je savladala opaka bolest. Nikada nije obukao dres Sovjetskog Saveza, ali je za Jermeniju odigrao dve utakmice. Osim za jermenske, igrao je i za dva kluba u Francuskoj.

“Život se posle toga nastavio, i nadam se da je ponosan na mene dok me gleda sa neba. Činim sve da ga učinim ponosnim. Tužan sam jer mislim da je mogao da mi pomogne savetima i podrškom. Ipak, uz sebe imam porodicu i prijatelje koji su me uvek usmeravali na pravi put”, istakao je Mhitarjan.

Kako je istakao očeva smrt ga je naterala da odraste pre svojih vršnjaka.

“Bilo je veoma teško odrastati bez oca, jer nisam u porodici imao muškarca koji bi me usmeravao i naučio disciplini. Zbog toga mi je majka nadoknadila figuru oca. Zahvalan sam joj na tome kao i svim ljudima koji su bili uz mene u tim teškim trenucima”, rekao je Mhitarjan.

Interesantno je da on potiče iz prave fudbalske porodice. Njegova majka radi u Fudbalskom savezu Jermenije, dok je sestra zaposlena u UEFA.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar