Син Санде Рашковић Ивић узбунио Хрватску

Син председнице ДСС Санде Рашковић Ивић Јован Ивић (24) доспео је у жижу регионалних медија због постова на Фејсбуку о Хрватској у којој летује.

Регион 27.07.2016 | 21:01
Син Санде Рашковић Ивић узбунио Хрватску
Студент филозофије и унук бившег лидера СДС у Хрватској Јована Рашковића боравио је у Хрватској где његова породица има кућу, а током летовања је на Фејсбуку објављивао статусе који су у хрватској јавности окарактерисани као говор мржње и који су довели и до позива на реакцију полиције и тужилаштва хрватске.

Како преноси "Јутарњи лист", Ивић је написао да ће "следећи напад на Хрватску бити жешћи него онај из деведесетих година", као и поруку из Далмације "последњи дан боравка у западној српској покрајини".

Бивши посланик у сабору и начелник општине Примоштен Стипе Петрина је навео да је "невероватно да нису реаговали полиција и тужилаштво".

"Тај младић својим иступима вређа хрватску државу и пљује по жртвама Домовинског рата и даје до знања како не поштује правни поредак државе у којој тренутно летује. Он својим великосрпским тежњама провоцира цео хрватски народ који још није заборавио на сва ратна разарања и ратне ране које је претрпео", рекао је Петрина Јутарњем.

Како је додао, "сваки позив на агресију на Хрватску треба сматрати озбиљним чином и спречити га у корену". Петрина је подсетио на "антихрватска деловања психијатра Јована Рашковића" и позвао на "репресивне мере против његовог унука".

"Јутарњи" додаје и да је у Рашковићевој вили у Хрватској створена идеја о великој Србији. Лист наводи и да Ивић није платио боравишну таксу.

"Слободна Далмација" примећује да се Ивић као примоштенски гост "брзо и доследно уклопио у говор мржње који се интензивно шири Хрватском, исписивањем графита уз обавезно ушато У".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

вожд

27.07.2016 19:09

Православац сам,ал ми је више тих маминих и татиних СРБА пун к....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.07.2016 05:03

Апсолутно тацно

Name

ММГ

28.07.2016 05:17

Ето због оваквих великих гузицара гину добри људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

28.07.2016 08:28

Шта су очекивали кад је човјек ГОСТ на својој властитој ђедовини.

ОДГОВОРИТЕ