Sin Sande Rašković Ivić uzbunio Hrvatsku

Sin predsednice DSS Sande Rašković Ivić Jovan Ivić (24) dospeo je u žižu regionalnih medija zbog postova na Fejsbuku o Hrvatskoj u kojoj letuje.

Region 27.07.2016 | 21:01
Sin Sande Rašković Ivić uzbunio Hrvatsku
Student filozofije i unuk bivšeg lidera SDS u Hrvatskoj Jovana Raškovića boravio je u Hrvatskoj gde njegova porodica ima kuću, a tokom letovanja je na Fejsbuku objavljivao statuse koji su u hrvatskoj javnosti okarakterisani kao govor mržnje i koji su doveli i do poziva na reakciju policije i tužilaštva hrvatske.

Kako prenosi "Jutarnji list", Ivić je napisao da će "sledeći napad na Hrvatsku biti žešći nego onaj iz devedesetih godina", kao i poruku iz Dalmacije "poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini".

Bivši poslanik u saboru i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina je naveo da je "neverovatno da nisu reagovali policija i tužilaštvo".

"Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinskog rata i daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno letuje. On svojim velikosrpskim težnjama provocira ceo hrvatski narod koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpeo", rekao je Petrina Jutarnjem.

Kako je dodao, "svaki poziv na agresiju na Hrvatsku treba smatrati ozbiljnim činom i sprečiti ga u korenu". Petrina je podsetio na "antihrvatska delovanja psihijatra Jovana Raškovića" i pozvao na "represivne mere protiv njegovog unuka".

"Jutarnji" dodaje i da je u Raškovićevoj vili u Hrvatskoj stvorena ideja o velikoj Srbiji. List navodi i da Ivić nije platio boravišnu taksu.

"Slobodna Dalmacija" primećuje da se Ivić kao primoštenski gost "brzo i dosledno uklopio u govor mržnje koji se intenzivno širi Hrvatskom, ispisivanjem grafita uz obavezno ušato U".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vožd

27.07.2016 19:09

Pravoslavac sam,al mi je više tih maminih i tatinih SRBA pun k....

ODGOVORITE
Name

Re

28.07.2016 05:03

Apsolutno tacno

Name

MMG

28.07.2016 05:17

Eto zbog ovakvih velikih guzicara ginu dobri ljudi

ODGOVORITE
Name

Bojan Nišević

28.07.2016 08:28

Šta su očekivali kad je čovjek GOST na svojoj vlastitoj đedovini.

ODGOVORITE