Анализа: Катаи - Моуче: Бајка или трагедија?!

Звезда опет има тандем који је уживање гледати, али колико ће то трајати?

Фудбал 28.07.2016 | 23:30
Анализа: Катаи - Моуче: Бајка или трагедија?!
Шекуларац - Бора Костић, Џаја - Војин Лазаревић, Пижон - Дуле Савић, Деки Станковић - Перица Огњеновић, Друлић - Пјановић, Пантелић - Жигић... Катаи - Моуче?

Црвена звезда после дуго времена има тандем који би могао да постане заштитни знак актуелне генерације.

Иако су одиграли тек непуне три утакмице заједно, Александар Катаи и Пабло Моуче показали су против Лудогореца, у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу шампиона (2:2), да би најмлађи звездаши поново могли да имају играче чија ће имена узвикивати када постигну гол или изведу неки добар дриблинг на школском терену.

Посебно ово друго, јер се потенцијални репрезентативац Србије и бивши репрезентативац Аргентине ослобађају својих чувара са таквом лакоћом и стилом да је уживање гледати их.

Питање је, међутим, и то велико, колико ће овај тандем потрајати иако је, заправо, тек у настанку.

Одавно се прича о одласку Катаија, Шпанци тврде да је договор са Селтом већ постигнут и да ће за три милиона евра прећи на Балеидос.

У Звезди су свесни да би одласком најбољег стрелца изгубили много, па су покушали да га задрже побољшаним уговором. Наводно, момку из Србобрана понуђено је 400 хиљада евра годишње.

Та плата, ипак, није нешто што Катаи не може да добије у иностранству, у ствари може и доста више, па је на црвено-белима да, ако заиста желе да га задрже, додатно одреше кесу.

Неће то бити лако имајући у виду финансијску ситуацију српског шампиона (више десетина милиона евра дуга), али сигурно је да, ако постоји јака жеља, има и решења. Једно од њих је моментална продаја Уга Вијеире, којем је такође планирано "јачање" уговора.

Португалац одавно не игра у форми која га је промовисала у једног од љубимаца Звездиних навијача, у Разграду је изгубио место стартера, а већ неко време се дискутује да ли је боље да му се Звезда захвали на сјајних 20 голова прошле сезоне и заради који милион на његовој продаји или да га "истрпи" у нади да ће се опет пробудити.

Много више од голгетерског поста навијаче љути Вијеирина саможивост на терену и отуђеност од остатка тима. Било је то видљиво на припремама у Словенији, а и током гостовања на Малти. Вијеира је деловао у неком "свом свету", издвојен од осталих и на терену и у хотелу.

Видећемо како ће се развијати ситуација са њим, али много битнији биће "Случај Катаи". Посебно јер се против Лудогореца показало да црвено-бели и те како могу без Вијеире у тиму.

Што се тиче Моучеа, он је ту и навијаче Црвене звезде тек очекује оно право од бившег играча Боке Јуниорс.

Аргентинац још није физички максимално спреман, али када добије лопту јасно је зашто је био саиграч Лионелу Месију и другим асовима "гаучоса".

Нема сумње да би временом сарадња са Александром Катаијем представљала позив навијачима да се врате на стадион Рајко Митић, док би растанак био још једно "општенародно" разочарање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар