Analiza: Katai - Mouče: Bajka ili tragedija?!

Zvezda opet ima tandem koji je uživanje gledati, ali koliko će to trajati?

Fudbal 28.07.2016 | 23:30
Analiza: Katai - Mouče: Bajka ili tragedija?!
Šekularac - Bora Kostić, Džaja - Vojin Lazarević, Pižon - Dule Savić, Deki Stanković - Perica Ognjenović, Drulić - Pjanović, Pantelić - Žigić... Katai - Mouče?

Crvena zvezda posle dugo vremena ima tandem koji bi mogao da postane zaštitni znak aktuelne generacije.

Iako su odigrali tek nepune tri utakmice zajedno, Aleksandar Katai i Pablo Mouče pokazali su protiv Ludogoreca, u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (2:2), da bi najmlađi zvezdaši ponovo mogli da imaju igrače čija će imena uzvikivati kada postignu gol ili izvedu neki dobar dribling na školskom terenu.

Posebno ovo drugo, jer se potencijalni reprezentativac Srbije i bivši reprezentativac Argentine oslobađaju svojih čuvara sa takvom lakoćom i stilom da je uživanje gledati ih.

Pitanje je, međutim, i to veliko, koliko će ovaj tandem potrajati iako je, zapravo, tek u nastanku.

Odavno se priča o odlasku Kataija, Španci tvrde da je dogovor sa Seltom već postignut i da će za tri miliona evra preći na Baleidos.

U Zvezdi su svesni da bi odlaskom najboljeg strelca izgubili mnogo, pa su pokušali da ga zadrže poboljšanim ugovorom. Navodno, momku iz Srbobrana ponuđeno je 400 hiljada evra godišnje.

Ta plata, ipak, nije nešto što Katai ne može da dobije u inostranstvu, u stvari može i dosta više, pa je na crveno-belima da, ako zaista žele da ga zadrže, dodatno odreše kesu.

Neće to biti lako imajući u vidu finansijsku situaciju srpskog šampiona (više desetina miliona evra duga), ali sigurno je da, ako postoji jaka želja, ima i rešenja. Jedno od njih je momentalna prodaja Uga Vijeire, kojem je takođe planirano "jačanje" ugovora.

Portugalac odavno ne igra u formi koja ga je promovisala u jednog od ljubimaca Zvezdinih navijača, u Razgradu je izgubio mesto startera, a već neko vreme se diskutuje da li je bolje da mu se Zvezda zahvali na sjajnih 20 golova prošle sezone i zaradi koji milion na njegovoj prodaji ili da ga "istrpi" u nadi da će se opet probuditi.

Mnogo više od golgeterskog posta navijače ljuti Vijeirina samoživost na terenu i otuđenost od ostatka tima. Bilo je to vidljivo na pripremama u Sloveniji, a i tokom gostovanja na Malti. Vijeira je delovao u nekom "svom svetu", izdvojen od ostalih i na terenu i u hotelu.

Videćemo kako će se razvijati situacija sa njim, ali mnogo bitniji biće "Slučaj Katai". Posebno jer se protiv Ludogoreca pokazalo da crveno-beli i te kako mogu bez Vijeire u timu.

Što se tiče Moučea, on je tu i navijače Crvene zvezde tek očekuje ono pravo od bivšeg igrača Boke Juniors.

Argentinac još nije fizički maksimalno spreman, ali kada dobije loptu jasno je zašto je bio saigrač Lionelu Mesiju i drugim asovima "gaučosa".

Nema sumnje da bi vremenom saradnja sa Aleksandrom Kataijem predstavljala poziv navijačima da se vrate na stadion Rajko Mitić, dok bi rastanak bio još jedno "opštenarodno" razočaranje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar