Клеметинац пријети антифашистима

Српско народно веће (СНВ) и Савез антифашистичких бораца и антифашиста (САБХ) обележиће данас у Србу, у Хрватској, 75. годишњицу антифашистичког устанка, а како се очекује свечаност ће покушати да онемогуће припадници Аутохтоне хрватске странке права (АХСП) на челу са Драженом Клеметинецем.

Регион 27.07.2016 | 15:40
Клеметинац пријети антифашистима
Клеметинцу, иначе, прети хапшење јер му је недавно изречена судска забрана да не сме ући у Срб.

Полиција од јутра стражари у Србу. Око 10 сати ујутро дошао је и предсједник СНВ Милорад Пуповац. Н1 јавља да полиција зауставља сваки аутомобил који пристизе у Срб и превентивно прегледа да неко не унесе било какав опасан предмет.

Клеметинчеви симпатизери и чланови АХСП блокирали су магистрални пут који повезује Книн и Загреб и моле Оче наш.

АХСБ је, наиме, од 8. до 17. јула држао шатор ус саму спомен плочу у намери да онемогући данашњу прославу на којој ће се око поднева окупити поштоваоци антифасизма и поборници разумевања хрватског и српског народа.

На свечаности ће говорити први председник независне Хрватске и последњи председавајући Председништва некадашње СФРЈ Стјепан Месић, затим председник Антифашистичке лиге Зоран Пусић и председник СНВ-а Милорад Пуповац.

С друге стране, Клеметинац позива на протест иакоје уверен да ће бити ухапшен на уласку у Срб с обзиром на то да му је суд у Грачацу 18. јула исрекао шестомесечну забрану доласка у то место.

"Спреман сам на хапшење и затвор због демократије. Јесте ли икад чули да је у слободној Хрватској икоме изречена шестомесечна забрана доласка у неко место због политичких ставова?! Доста ми је више тога", рекао је Клеметинац, пренели су хрватски медији.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВРС.

27.07.2016 13:47

Клементинац иди И леци се под хитно !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрвати

27.07.2016 16:44

У 80 посто су затуцани католици, срамоте католичку вјеру. Оптерећени генетском мржњом према Србима. Нека им Бог помогне. Тај лик чита Оце Нас, као да православни немају исту молитву?! Најбиједнија католичка нација.

Name

Хм

27.07.2016 14:47

Јадник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО ВАМ ЈЕ ЦРОАТИА

28.07.2016 07:42

СЛИКА И ПРИЛИКА ЕВРОПЕ. ЕУ СЕ БЛИЖИ НЕСТАНАК. НА ИСТОКУ СЕ СУНЦЕ РАЂА!

ОДГОВОРИТЕ