Klemetinac prijeti antifašistima

Srpsko narodno veće (SNV) i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) obeležiće danas u Srbu, u Hrvatskoj, 75. godišnjicu antifašističkog ustanka, a kako se očekuje svečanost će pokušati da onemoguće pripadnici Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) na čelu sa Draženom Klemetinecem.

Region 27.07.2016 | 15:40
Klemetinac prijeti antifašistima
Klemetincu, inače, preti hapšenje jer mu je nedavno izrečena sudska zabrana da ne sme ući u Srb.

Policija od jutra stražari u Srbu. Oko 10 sati ujutro došao je i predsjednik SNV Milorad Pupovac. N1 javlja da policija zaustavlja svaki automobil koji pristize u Srb i preventivno pregleda da neko ne unese bilo kakav opasan predmet.

Klemetinčevi simpatizeri i članovi AHSP blokirali su magistralni put koji povezuje Knin i Zagreb i mole Oče naš.

AHSB je, naime, od 8. do 17. jula držao šator us samu spomen ploču u nameri da onemogući današnju proslavu na kojoj će se oko podneva okupiti poštovaoci antifasizma i pobornici razumevanja hrvatskog i srpskog naroda.

Na svečanosti će govoriti prvi predsednik nezavisne Hrvatske i poslednji predsedavajući Predsedništva nekadašnje SFRJ Stjepan Mesić, zatim predsednik Antifašističke lige Zoran Pusić i predsednik SNV-a Milorad Pupovac.

S druge strane, Klemetinac poziva na protest iakoje uveren da će biti uhapšen na ulasku u Srb s obzirom na to da mu je sud u Gračacu 18. jula isrekao šestomesečnu zabranu dolaska u to mesto.

"Spreman sam na hapšenje i zatvor zbog demokratije. Jeste li ikad čuli da je u slobodnoj Hrvatskoj ikome izrečena šestomesečna zabrana dolaska u neko mesto zbog političkih stavova?! Dosta mi je više toga", rekao je Klemetinac, preneli su hrvatski mediji.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VRS.

27.07.2016 13:47

Klementinac idi I leci se pod hitno !!!!

ODGOVORITE
Name

Hrvati

27.07.2016 16:44

U 80 posto su zatucani katolici, sramote katoličku vjeru. Opterećeni genetskom mržnjom prema Srbima. Neka im Bog pomogne. Taj lik čita Oce Nas, kao da pravoslavni nemaju istu molitvu?! Najbijednija katolička nacija.

Name

Hm

27.07.2016 14:47

Jadnik.

ODGOVORITE
Name

TO VAM JE CROATIA

28.07.2016 07:42

SLIKA I PRILIKA EVROPE. EU SE BLIŽI NESTANAK. NA ISTOKU SE SUNCE RAĐA!

ODGOVORITE