Цветковић: Партизане, хвала ти за све!

"Много сам напредовао. Вратио сам самопоуздање које сам годинама губио и хвала Партизану и навијачима који су ме прихватили. Надам се да сам оправдао њихово поверење и на терену вратио барем упола колика је била њихова подршка".

Кошарка 28.07.2016 | 22:45
Цветковић: Партизане, хвала ти за све!
Александар Цветковић играо је у Партизану једну сезону, а онда је одлучио да оде. Потписао је уговор са Манресом, јер, како каже, такву понуду није могао да одбије.

"Мислио сам да ћу остати у Хумској, али је онда уследио позив из АЦБ лиге, размислио сам и прихватио. Ипак, је шпанска лига најјача у Европи, велики изазов за сваког играча и понуду сам оберучке прихватио", изјавио је за "Спортски журнал" Цветковић.

Он наглашава да је веома захвалан Партизану.

"Није све дошло изненада, јер смо се договорили да ће ме пустити ако добијем добру понуду. Партизан ми је пружио руку када ми је било тешко. Нисам имао клуб, претходне сезоне више нисам него што јесам играо у екипи МЗТ, током лета сам покушао у Валенсији... Вратио сам се кући без самопоуздања и стварно сам био у тешкој ситуацији. Онда ме је позвао Петар Божић и велико му хвала на томе, а онда је дошао и Џиле...", испричао је Цветковић како се обрео међу црно-белима.

Протекле сезоне он је у дресу партизана одиграо 23 утакмице у АБА лиги, уз просек од 10,3 поена, 3,3 асистенције и 2,4 скока по мечу. У Суперлиги је наступао на 10 мечева и оставрио просечан учинак од 6,8 погодака, 4,4 асистенције, и 2,1 скокова по утакмици, пре него што је због повреде у првом мечу финала пропустио остале дуеле у серији.

Много важније од статистике је оно што је добио радећи са Александром Џикићем у Партизану.

"Стварно сам се добро осећао на терену. Много сам напредовао ове сезоне, вратио сам се и показао себи да могу да играм на високом нивоу. Вратио сам и самопоуздање које сам годинама губио, стварно ми је било прелепо. Хвала Партизану и навијачима који су ме прихватили. Надам се да сам оправдао њихово поверење и на терену вратио барем упола колика је била њихова подршка", истакао је Цветковић.

Кошаркаш који са помешаним осећањима напушта Партизан, будући да му је било добро у црно-белом дресу, а да са друге стране пред собом има велики изазов и прилику за доказивање, верује да ће Партизан пронаћи одличног организатора игре.

"Џикић зна толико играча, да сам сигуран да ће наћи решење на тој позицији. Партизану желим од срца све најбоље", додао је Александар Цветковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар