Cvetković: Partizane, hvala ti za sve!

"Mnogo sam napredovao. Vratio sam samopouzdanje koje sam godinama gubio i hvala Partizanu i navijačima koji su me prihvatili. Nadam se da sam opravdao njihovo poverenje i na terenu vratio barem upola kolika je bila njihova podrška".

Košarka 28.07.2016 | 22:45
Cvetković: Partizane, hvala ti za sve!
Aleksandar Cvetković igrao je u Partizanu jednu sezonu, a onda je odlučio da ode. Potpisao je ugovor sa Manresom, jer, kako kaže, takvu ponudu nije mogao da odbije.

"Mislio sam da ću ostati u Humskoj, ali je onda usledio poziv iz ACB lige, razmislio sam i prihvatio. Ipak, je španska liga najjača u Evropi, veliki izazov za svakog igrača i ponudu sam oberučke prihvatio", izjavio je za "Sportski žurnal" Cvetković.

On naglašava da je veoma zahvalan Partizanu.

"Nije sve došlo iznenada, jer smo se dogovorili da će me pustiti ako dobijem dobru ponudu. Partizan mi je pružio ruku kada mi je bilo teško. Nisam imao klub, prethodne sezone više nisam nego što jesam igrao u ekipi MZT, tokom leta sam pokušao u Valensiji... Vratio sam se kući bez samopouzdanja i stvarno sam bio u teškoj situaciji. Onda me je pozvao Petar Božić i veliko mu hvala na tome, a onda je došao i Džile...", ispričao je Cvetković kako se obreo među crno-belima.

Protekle sezone on je u dresu partizana odigrao 23 utakmice u ABA ligi, uz prosek od 10,3 poena, 3,3 asistencije i 2,4 skoka po meču. U Superligi je nastupao na 10 mečeva i ostavrio prosečan učinak od 6,8 pogodaka, 4,4 asistencije, i 2,1 skokova po utakmici, pre nego što je zbog povrede u prvom meču finala propustio ostale duele u seriji.

Mnogo važnije od statistike je ono što je dobio radeći sa Aleksandrom Džikićem u Partizanu.

"Stvarno sam se dobro osećao na terenu. Mnogo sam napredovao ove sezone, vratio sam se i pokazao sebi da mogu da igram na visokom nivou. Vratio sam i samopouzdanje koje sam godinama gubio, stvarno mi je bilo prelepo. Hvala Partizanu i navijačima koji su me prihvatili. Nadam se da sam opravdao njihovo poverenje i na terenu vratio barem upola kolika je bila njihova podrška", istakao je Cvetković.

Košarkaš koji sa pomešanim osećanjima napušta Partizan, budući da mu je bilo dobro u crno-belom dresu, a da sa druge strane pred sobom ima veliki izazov i priliku za dokazivanje, veruje da će Partizan pronaći odličnog organizatora igre.

"Džikić zna toliko igrača, da sam siguran da će naći rešenje na toj poziciji. Partizanu želim od srca sve najbolje", dodao je Aleksandar Cvetković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar