Јапански убица се смијао пред камерама

Јапанац који је признао убиство 19 људи у дому за ментално хендикепиране у близини Токија изведен је данас пред тужиоца на испитивање, а камере јапанских медија су забиљежиле да им се насмијао док су га водили до канцеларије тужиоца.

Свијет 27.07.2016 | 11:00
Јапански убица се смијао пред камерама
Њега су полицајци спровели из полицијске станице у комби, након што је у њега ушао, он је склонио јакну коју је држао преко главе и широко се осмјехнуо камерама јапанских телевизија.

Осумњичени 26-годишњи Сатоши Уематсу је током напада јуче ујутро у року од само 40 минута убио, или повриједио готово трећину од укупно 150 штићеника дома, саопштиле су власти префектуре Канагава.

Осим што је убио 19 људи, Уематсу је ножем повриједио 25 пацијената, од којих је 20 животно угрожено.

Убица се предао полицији два сата након што је извршио напад у дому у граду Сагамаихара, око 50 километара западно од централног дијела Токија.

Он је до фебруара радио у установи у којој је починио вишеструко убиство, а отпуштен је након што је парламенту доставио писмо у којем је изнио план напада на двије установе за хендикепиране и рекао да би "требало да нестану" сви инвалиди.

Како пишу локални медији, Уематсу је полицији рекао да жели да се извини породицама жртава због изненадног губитка њихових најмилијих, али је ипак оправдао свој чин.

"Спасао сам оне који имају више поремећаја", рекао је он полицији, преноси приватна јапанска телевизија Асахи, позивајући се на полицијске изворе.

Коментари / 0

Оставите коментар