Вучић убједљиво има највећи рејтинг у Србији

Ако би избори за председника Србија били сада расписани, Александар Вучић би победио у првом кругу, а сви остали кандидати који се помињу као могући такмаци у председничкој трци далеко су иза њега, показује најновије истраживање јавног мњења које објављује "Данас".

Србија 27.07.2016 | 07:47
Вучић убједљиво има највећи рејтинг у Србији
Други је лидер социјалиста и уколико би се десило да Српска напредна странка и Вучић не стану иза Томислава Николића, садашњи шеф државе би имао мање гласова од Ивице Дачића.

Када је реч о поверењу у лидере странака, Вучић има скоро 10 пута већи рејтинг од другопласираног Дачића, док се на истом нивоу крећу готово сви лидери опозициних стрнака, као и актуелни председник Николић, изјавио је за "Данас" Марко Уљаревић, директор истраживања јавног мњења Ипсос стратеџик маркетинга.

"Вучића, према резултатима тог истраживања, око 30 одсто грађана спонтано наводи као политичара у кога имају највише поверења, а према овом индикатору његов максималан рејтинг је ишао преко два милиона грађана", рекао је Уљаревић.

Дачић бележи два до три одсто гласова, значи нешто више од 200.000 грађана наводи га као политичара коме највише верује, док би остали станачки лидери - Расим Љајић, Бојан Пајтић, Борис Тадић и Саша Радуловић - као и Николић, освојили по један до два одсто гласова.

Према речима Уљаревића, јако мали број грађана спонтано наводи Вука Јеремића и заштитника грађана Сашу Јаковића као политичаре којима се највише може веровати.

За разлику од поверења, други индикатор - утисак грађана о личностима - даје нешто другачије бројке, каже Уљаревић.

Тако, око 45 одсто грађана Србије има позитивно мишљење о Александру Вучићу, док је Јеремић специфична личност у контексту мерења подршке, јер није лидер ниједне странке и важи за кандидата који је отворен за све категорије гласача.

Јеремић нема страначку инфраструктуру иза себе која је јако важна на изборима, а догађаји везани за избор генералног секретара УН вратили су га у епицентар наше јавности и сада око 24 одсто грађана има позитивно мишљење о њему.

На трећем месту је Ивица Дачић са 22 одсто.

Када је реч о Саши Јанковићу, његов рејтинг варира у зависности од његових активности, али може се рећи да стоји на позицији око 15 одсто, каже Уљаревић за "Данас".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

27.07.2016 06:15

"Вучић убједљиво има највећи рејтинг у Србији", рече Вучић! :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

27.07.2016 08:25

Србија је дупке пуна будалетина, ниста мамјих од ових овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

27.07.2016 09:27

Јесте јесте, само си ти паметан

Name

лингуа мендум

28.07.2016 16:12

Каже се, "Вучић има убједљиво најбољи рејтинг..." Вучић убједљиво води... итд

ОДГОВОРИТЕ