Аранитовић: Постојала је шанса да останем у Партизану, али...!

Доскорашњи кошаркаш Партизана, сада играч Манресе, говорио је о одласку у шпанску АЦБ лигу...

Кошарка 30.07.2016 | 17:45
Аранитовић: Постојала је шанса да останем у Партизану, али...!
Петар Аранитовић је прошле сезоне уз Вању Маринковића посматран као неко ко би могао да буде "пројекат" за даље, будућност. Добио је већу минутажу него што је то био случај раније, одиграо неколико запажених рола које су га, на крају се испоставило, препоручиле клубу из најбоље лиге у Европи - Манреси.

Аранитовић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт истиче да је време које је остало иза њега и које је провео у црно-белом дресу најлепше у његовом животу и каријери, да ће се сећати много више лепих од оних других ствари и да се радује новим изазовима који га чекају од половине августа.

Када се појавила вест да Аранитовић иде у Шпанију, прва ствар која је пала на памет навијачима Партизана је била - да ли је могао ипак да остане?

"Постојала је шанса да останем у Партизану, да продужим уговор, али до тога није дошло", одговорио је на то питање Аранитовић у разговору за наш сајт и није желео даље да шири причу.

Уместо тога, истиче да је задовољан оним што је пружио у црно-белом дресу који је обукао 2012. године.

"У Партизану сам провео четири најлепше године у каријери. Једну у јуниорима и три у првом тиму. Много је лепих ствари било, њих ћу се сећати, а оних лоших много мање. Задовољан сам све у свему, а наравно увек може боље. Играо сам у клубу који волим", кажеАранитовић.

Многи имају утисак да леворуки бек није имао праву шансу да покаже шта зна.

"Сваки тренер има своју филозофију. На почетку нисам играо много, прошле сезоне се то променило и задовољан сам како се завршило", каже Аранитовић.

Прошле сезоне је у дресу Манресе доминирао Дејан Мусли. Аранитовић истиче да планира да се чује са Муслијем који је таквим партијама обезбедио себи уговор са Уникахом.

"Сви знају колико је имао добру сезону, треба да се чујемо, а надам се и видимо. Играо је стварно јако добро, имао невероватну статистику, најбољу у лиги… Планирам да га зовем".

Млади кошаркаш каже да га чини срећним то што ће следеће сезоне играти у најјачој лиги у Европи, АЦБ лиги.

"Потписао сам уговор на три године. Сада тренирам, спремам се, а доле би требало да одем половином августа. Пресрећан сам, играћу најбољу лигу у Европи. Играћу против тимова као што су Реал Мадрид и Барселона... Надам се да ћу се кроз рад и тренинге наметнути тренеру и изборити за што више минута", закључио је Аранитовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар