Aranitović: Postojala je šansa da ostanem u Partizanu, ali...!

Doskorašnji košarkaš Partizana, sada igrač Manrese, govorio je o odlasku u špansku ACB ligu...

Košarka 30.07.2016 | 17:45
Aranitović: Postojala je šansa da ostanem u Partizanu, ali...!
Petar Aranitović je prošle sezone uz Vanju Marinkovića posmatran kao neko ko bi mogao da bude "projekat" za dalje, budućnost. Dobio je veću minutažu nego što je to bio slučaj ranije, odigrao nekoliko zapaženih rola koje su ga, na kraju se ispostavilo, preporučile klubu iz najbolje lige u Evropi - Manresi.

Aranitović u razgovoru za MOZZART Sport ističe da je vreme koje je ostalo iza njega i koje je proveo u crno-belom dresu najlepše u njegovom životu i karijeri, da će se sećati mnogo više lepih od onih drugih stvari i da se raduje novim izazovima koji ga čekaju od polovine avgusta.

Kada se pojavila vest da Aranitović ide u Španiju, prva stvar koja je pala na pamet navijačima Partizana je bila - da li je mogao ipak da ostane?

"Postojala je šansa da ostanem u Partizanu, da produžim ugovor, ali do toga nije došlo", odgovorio je na to pitanje Aranitović u razgovoru za naš sajt i nije želeo dalje da širi priču.

Umesto toga, ističe da je zadovoljan onim što je pružio u crno-belom dresu koji je obukao 2012. godine.

"U Partizanu sam proveo četiri najlepše godine u karijeri. Jednu u juniorima i tri u prvom timu. Mnogo je lepih stvari bilo, njih ću se sećati, a onih loših mnogo manje. Zadovoljan sam sve u svemu, a naravno uvek može bolje. Igrao sam u klubu koji volim", kažeAranitović.

Mnogi imaju utisak da levoruki bek nije imao pravu šansu da pokaže šta zna.

"Svaki trener ima svoju filozofiju. Na početku nisam igrao mnogo, prošle sezone se to promenilo i zadovoljan sam kako se završilo", kaže Aranitović.

Prošle sezone je u dresu Manrese dominirao Dejan Musli. Aranitović ističe da planira da se čuje sa Muslijem koji je takvim partijama obezbedio sebi ugovor sa Unikahom.

"Svi znaju koliko je imao dobru sezonu, treba da se čujemo, a nadam se i vidimo. Igrao je stvarno jako dobro, imao neverovatnu statistiku, najbolju u ligi… Planiram da ga zovem".

Mladi košarkaš kaže da ga čini srećnim to što će sledeće sezone igrati u najjačoj ligi u Evropi, ACB ligi.

"Potpisao sam ugovor na tri godine. Sada treniram, spremam se, a dole bi trebalo da odem polovinom avgusta. Presrećan sam, igraću najbolju ligu u Evropi. Igraću protiv timova kao što su Real Madrid i Barselona... Nadam se da ću se kroz rad i treninge nametnuti treneru i izboriti za što više minuta", zaključio je Aranitović.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar