У Гронингену захвални ''до неба'' овим играчима...!

Због Костића, Тадића, Робена и Суареза смо опстали, иначе бисмо банкротирали! Генерални директор Ханс Нијланд открио како су мале клаузуле учиниле да клуб остане у животу.

Фудбал 30.07.2016 | 20:30
У Гронингену захвални ''до неба'' овим играчима...!
Гронинген је дуги низ година важио за расадник великих талената и клуб који је опстајао од квалитетних продаја. Добро упућени фудбалски фанатици памте да је у Зеленом клубу поникао Роналд Куман, али и да је обликовао каријере Дејлија Блинда, Михаела Рајзигера, Вирџила ван Дајка, Арјена Робена, Луиса Суареза, па и српских ведета Душана Тадића и Филипа Костића, од чијих уновчених трансфера је клуб дуго живео. Међутим, тешке године Светске економске кризе учиниле су своје па се Гронинген, као и многи „мањи“ клубови, нашао у ситуацији да запрети и банкрот.

Ипак, Гронинген је паметним пословањем успео да избегне црну судбину, као и чињеницом да су њихови бивши играчи постали звезде око којих се отимају многи. Вест даФилип Костић у недељу увече стиже у Хамбург на медицинске прегледе, после чега би требало да постане члан ХСВ у трансферу вредном 15.000.000 евра посебно је обрадовала и људе запослене на стадиону Еуроборг. Јер као што сте имали прилику да прочитате у иницијалној вести о договору Штутгарта и ХСВ, и Гронинген ће добити своје парче колача и лепу финансијску ињекцију. 

У питању је сума од око 1.200.000 евра, односно 15 одсто на суму већу од 6.000.000 евра, како је стајало по слову клаузуле када је Костић прелазио у Штутгарт 2012. године. Зато се генерални директор Гронингена Ханс Нијланд захвалио Костићу на томе што је добрим играма омогућио себи, али и бившем клубу, лепу зараду. 

"Костић не заслужује да игра у Цвајти, Он је надарен крилни нападач и сада ће имати прилику да игра у добром клубу какав је ХСВ. Филип је изузетан играч, још бољи човек и јако ми је драго што је успео", рекао је Нијланд. 

Посебан осврт Нијланд је направио на то што је Гронинген при склапању договора са Штутгартом пре две године ставио важну клаузулу.

„Није то први пут да Гронинген тако послује. Штавише, такве ствари су нас спасле финансијског суноврата, да не кажем – банкрота. Трансфери Душана Тадића, Вирџила ван Дајка, Луиса Суареза и Арјена Робена су имали исте или сличне клаузуле. То није ништа необично у свету фудбала, али не можемо да кажемо да је то сад нека срећа. Већ више вера у наше играче“, сматра један од водећих људи Гронингена. 

За разлику од неких клубова који се у данашње време разбацују милионима, Гронинген је захвалан на томе што ће добити новац од Костићевог трансфера, који касније може да усмери у бројне послове, па и јачање тима.

„Чекамо да се званично потврди трансфер и да видимо шта нас чека. У сваком случају, било да је милион, милион и двеста, милион и шесто хиљада евра или нека друга сума... Ми смо пресрећни. Добићемо лепу суму и можемо бити поносни на нас и наше играче. Хвала им“, закључује Нијланд. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар