U Groningenu zahvalni ''do neba'' ovim igračima...!

Zbog Kostića, Tadića, Robena i Suareza smo opstali, inače bismo bankrotirali! Generalni direktor Hans Nijland otkrio kako su male klauzule učinile da klub ostane u životu.

Fudbal 30.07.2016 | 20:30
U Groningenu zahvalni ''do neba'' ovim igračima...!
Groningen je dugi niz godina važio za rasadnik velikih talenata i klub koji je opstajao od kvalitetnih prodaja. Dobro upućeni fudbalski fanatici pamte da je u Zelenom klubu ponikao Ronald Kuman, ali i da je oblikovao karijere Dejlija Blinda, Mihaela Rajzigera, Virdžila van Dajka, Arjena Robena, Luisa Suareza, pa i srpskih vedeta Dušana Tadića i Filipa Kostića, od čijih unovčenih transfera je klub dugo živeo. Međutim, teške godine Svetske ekonomske krize učinile su svoje pa se Groningen, kao i mnogi „manji“ klubovi, našao u situaciji da zapreti i bankrot.

Ipak, Groningen je pametnim poslovanjem uspeo da izbegne crnu sudbinu, kao i činjenicom da su njihovi bivši igrači postali zvezde oko kojih se otimaju mnogi. Vest daFilip Kostić u nedelju uveče stiže u Hamburg na medicinske preglede, posle čega bi trebalo da postane član HSV u transferu vrednom 15.000.000 evra posebno je obradovala i ljude zaposlene na stadionu Euroborg. Jer kao što ste imali priliku da pročitate u inicijalnoj vesti o dogovoru Štutgarta i HSV, i Groningen će dobiti svoje parče kolača i lepu finansijsku injekciju. 

U pitanju je suma od oko 1.200.000 evra, odnosno 15 odsto na sumu veću od 6.000.000 evra, kako je stajalo po slovu klauzule kada je Kostić prelazio u Štutgart 2012. godine. Zato se generalni direktor Groningena Hans Nijland zahvalio Kostiću na tome što je dobrim igrama omogućio sebi, ali i bivšem klubu, lepu zaradu. 

"Kostić ne zaslužuje da igra u Cvajti, On je nadaren krilni napadač i sada će imati priliku da igra u dobrom klubu kakav je HSV. Filip je izuzetan igrač, još bolji čovek i jako mi je drago što je uspeo", rekao je Nijland. 

Poseban osvrt Nijland je napravio na to što je Groningen pri sklapanju dogovora sa Štutgartom pre dve godine stavio važnu klauzulu.

„Nije to prvi put da Groningen tako posluje. Štaviše, takve stvari su nas spasle finansijskog sunovrata, da ne kažem – bankrota. Transferi Dušana Tadića, Virdžila van Dajka, Luisa Suareza i Arjena Robena su imali iste ili slične klauzule. To nije ništa neobično u svetu fudbala, ali ne možemo da kažemo da je to sad neka sreća. Već više vera u naše igrače“, smatra jedan od vodećih ljudi Groningena. 

Za razliku od nekih klubova koji se u današnje vreme razbacuju milionima, Groningen je zahvalan na tome što će dobiti novac od Kostićevog transfera, koji kasnije može da usmeri u brojne poslove, pa i jačanje tima.

„Čekamo da se zvanično potvrdi transfer i da vidimo šta nas čeka. U svakom slučaju, bilo da je milion, milion i dvesta, milion i šesto hiljada evra ili neka druga suma... Mi smo presrećni. Dobićemo lepu sumu i možemo biti ponosni na nas i naše igrače. Hvala im“, zaključuje Nijland. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar