Партизанови европски ривали активни на тржишту!

Лијетувос Ритас потписао два играча, али је Химки у проблему!

Кошарка 28.07.2016 | 19:45
Партизанови европски ривали активни на тржишту!
Партизан ће у групи Б Еврокупа играти против Албе, Химкија, Билбаа, Красног Октобра и Лијетувос Ритаса, а неки од тих клубова су у последњим данима били активни на кошаркашком тржишту. Има појачања, али и доста одлазака.

Кренимо од Лијетувос Ритаса. Литванци су прво сачували Артураса Гудаитиса за ког је једно време била заинтересована и Црвена звезда, а потом и довели два појачања. Занимљиво, оба из Динамо Сасарија који је прошле сезоне играо Евролигу. У питању су Камерунац Кени Кађи и искусни организатор игре Дејвид Логан који је потписао уговор на годину дана.

Активан је био и Билбао. После Ћавија Салгада и Данила Николића из Мега Лекса, шпански састав је вратио са двогодишње позајмице Дејана Тодоровића и потписали са њим уговор на три године. Занимљиво, Билбао је такође циљао Кађија који је отишао у Ритас.

Када је Химки у питању, Руси су у потрази за играчима на позицијама четири и пет, али су знатно ослабили. Један од главних кандидата био је Данијел Тајс из Бросеа, али је проблем што Немац има још две године уговора, а умешао се и Макаби из Тел Авива.  Велика жеља јеЏејмс Гист. Руски састав је претходно остао без Пола Дејвиса, Тајлера Ханиката, Џејмса Огустина, Зорана Драгића и највероватније Тајриса Рајса који ће у Барселону. Јако тешко лето за Химки до сада.

Алба из Берлина је овог лета направила смену на клупи, уместо Саше Обрадовића дошао јеАхмет Чаки, човек који је био помоћник Дуди Ивковићу у Анадолу Ефесу. Скорија активност на тржишту била је ангажовање искусног 32-годишњег Енгина Атсура из Бешикташа.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар