Partizanovi evropski rivali aktivni na tržištu!

Lijetuvos Ritas potpisao dva igrača, ali je Himki u problemu!

Košarka 28.07.2016 | 19:45
Partizanovi evropski rivali aktivni na tržištu!
Partizan će u grupi B Evrokupa igrati protiv Albe, Himkija, Bilbaa, Krasnog Oktobra i Lijetuvos Ritasa, a neki od tih klubova su u poslednjim danima bili aktivni na košarkaškom tržištu. Ima pojačanja, ali i dosta odlazaka.

Krenimo od Lijetuvos Ritasa. Litvanci su prvo sačuvali Arturasa Gudaitisa za kog je jedno vreme bila zainteresovana i Crvena zvezda, a potom i doveli dva pojačanja. Zanimljivo, oba iz Dinamo Sasarija koji je prošle sezone igrao Evroligu. U pitanju su Kamerunac Keni Kađi i iskusni organizator igre Dejvid Logan koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Aktivan je bio i Bilbao. Posle Ćavija Salgada i Danila Nikolića iz Mega Leksa, španski sastav je vratio sa dvogodišnje pozajmice Dejana Todorovića i potpisali sa njim ugovor na tri godine. Zanimljivo, Bilbao je takođe ciljao Kađija koji je otišao u Ritas.

Kada je Himki u pitanju, Rusi su u potrazi za igračima na pozicijama četiri i pet, ali su znatno oslabili. Jedan od glavnih kandidata bio je Danijel Tajs iz Brosea, ali je problem što Nemac ima još dve godine ugovora, a umešao se i Makabi iz Tel Aviva.  Velika želja jeDžejms Gist. Ruski sastav je prethodno ostao bez Pola Dejvisa, Tajlera Hanikata, Džejmsa Ogustina, Zorana Dragića i najverovatnije Tajrisa Rajsa koji će u Barselonu. Jako teško leto za Himki do sada.

Alba iz Berlina je ovog leta napravila smenu na klupi, umesto Saše Obradovića došao jeAhmet Čaki, čovek koji je bio pomoćnik Dudi Ivkoviću u Anadolu Efesu. Skorija aktivnost na tržištu bila je angažovanje iskusnog 32-godišnjeg Engina Atsura iz Bešiktaša.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar