ШОК!!! Федерер не игра у Рију, нити до краја године!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер саопштио је да неће наступати на Олимпијским играма, али и да ће пропустити остатак сезоне!

Тенис 26.07.2016 | 20:00
ШОК!!! Федерер не игра у Рију, нити до краја године!
Он је открио да је после разговора са докторима одлучио да залечи оперисано колено и врати се потпуно спреман 2017. године.

„Драги навијачи, екстремно сам разочаран што објављујем да нећу представљати Швајцарску на Олимпијским играма у Рију, као и да ћу пропустити остатак сезоне. Разматрајући све опције после консултација са докторима и мојим тимом, донео сам веома тешку одлуку да окончам 2016. јер ми је потребна интензивнија рехабилитација због операције колена. Доктори су ме саветовали да ако желим да играм још некоклико година, онда морам да залечим колено и тело како треба. Тешко ми је што ћу пропустити остатак сезоне. Ипак, позитивна ствар је што сам схватио колико сам имао среће кроз каријеру са тако мало повреда. Љубав коју имам према тенису, такмичење, турнири и ви навијачи, то остаје нетакнуто. Мотивисан сам као и увек и надам се да ћу се вратити снажан и здрав играјући нападачки тенис у 2017. Хвала на подршци“, написао је Федерер.

Федерер је власник златне медаље у конкуренцији дублова освојене у Пекингу 2008, а четири године касније стигао је до финала у Лондону, али није успео да победи Ендија Мареја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар