Нико Ковач има огромно повјерење у Мијата Гаћиновића!

Бивши хрватски селектор Нико Ковач задовољан је Мијатом Гаћиновићем и намерава да му у наредној сезони да много више простора.

Фудбал 04.08.2016 | 15:30
Нико Ковач има огромно повјерење у Мијата Гаћиновића!
Мијат Гаћиновић (21) је након завршеног Светског првенства на Новом Зеланду за играче млађе од 20 година договорио четворогодишњу сарадњу са Ајнтрахтом из Франкфурта, али је првих шест месеци у новом клубу и много јачој, и физички захтевнијој лиги, било врло тешко.

Тек је у децембру дебитовао за тим и скупио је само седам наступа за целу сезону у Бундес лиги, али је долазак Ника Ковача све променио за овог младића, а и тек ће.

Био је "кључни човек" Ајнтрахта у "плеј-ауту" против Нирнберга пошто је у најважнија два меча сезоне успео да упише погодак и асистенцију и тако Франкфурту подарио још једну сезону у елитном рангу. Пред те мечеве деловало је као да ће се брзо опростити од Ајнтрахта, али сада...

На последњем мечу против Вехена успео је да упише још један гол, а овај момак из Требиња ће у новој сезони код тренера Ника Ковача играти и на новој позицији.

Уместо левог крила, на коме смо га најчешће виђали током целе каријере у Војводини и млађим репрезентативним категоријама, он ће од сада бити десетка, играће иза нападача.

Оно што је такође важно за њега јесте и то да је научио језик, па од њега очекујемо да "експлодира" у наредној сезони и покаже потенцијал који се и очекивао од њега када је за суму од 1.5 милиона евра прешао из новосадског тима прошлог лета.

"Надам се да ће ово бити моја сезона. Научио сам језик и лакше се споразумевам са саиграчима, а и физички сам далеко боље припремљен. Свиђа ми се нова позиција, ближи сам голу, могу да бирам којом ћу ногом играти...", казао је Мијат Гаћиновић за немачки Билд.

Овај момак поручује и да му је претходна сезона била врло тешка, али да сматра да је током ње "играчки сазрео" и да ће му много значити што је прошао комплетне припреме са овом екипом.

Па, срећно ти било, Мијате!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар