Niko Kovač ima ogromno povjerenje u Mijata Gaćinovića!

Bivši hrvatski selektor Niko Kovač zadovoljan je Mijatom Gaćinovićem i namerava da mu u narednoj sezoni da mnogo više prostora.

Fudbal 04.08.2016 | 15:30
Niko Kovač ima ogromno povjerenje u Mijata Gaćinovića!
Mijat Gaćinović (21) je nakon završenog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu za igrače mlađe od 20 godina dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Ajntrahtom iz Frankfurta, ali je prvih šest meseci u novom klubu i mnogo jačoj, i fizički zahtevnijoj ligi, bilo vrlo teško.

Tek je u decembru debitovao za tim i skupio je samo sedam nastupa za celu sezonu u Bundes ligi, ali je dolazak Nika Kovača sve promenio za ovog mladića, a i tek će.

Bio je "ključni čovek" Ajntrahta u "plej-autu" protiv Nirnberga pošto je u najvažnija dva meča sezone uspeo da upiše pogodak i asistenciju i tako Frankfurtu podario još jednu sezonu u elitnom rangu. Pred te mečeve delovalo je kao da će se brzo oprostiti od Ajntrahta, ali sada...

Na poslednjem meču protiv Vehena uspeo je da upiše još jedan gol, a ovaj momak iz Trebinja će u novoj sezoni kod trenera Nika Kovača igrati i na novoj poziciji.

Umesto levog krila, na kome smo ga najčešće viđali tokom cele karijere u Vojvodini i mlađim reprezentativnim kategorijama, on će od sada biti desetka, igraće iza napadača.

Ono što je takođe važno za njega jeste i to da je naučio jezik, pa od njega očekujemo da "eksplodira" u narednoj sezoni i pokaže potencijal koji se i očekivao od njega kada je za sumu od 1.5 miliona evra prešao iz novosadskog tima prošlog leta.

"Nadam se da će ovo biti moja sezona. Naučio sam jezik i lakše se sporazumevam sa saigračima, a i fizički sam daleko bolje pripremljen. Sviđa mi se nova pozicija, bliži sam golu, mogu da biram kojom ću nogom igrati...", kazao je Mijat Gaćinović za nemački Bild.

Ovaj momak poručuje i da mu je prethodna sezona bila vrlo teška, ali da smatra da je tokom nje "igrački sazreo" i da će mu mnogo značiti što je prošao kompletne pripreme sa ovom ekipom.

Pa, srećno ti bilo, Mijate!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar