ОК БиХ: Вриједне награде за медаље у Рију!

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине представио је спортисте који ће учестовати на Играма у Рио де Жанеиру и обећао вриједне новчане награде за освајаче медаља. Босну и Херцеговину ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру представљати 11 спортиста, који су у Сарајеву нагласили да ће дати максимум како би остварили што боље резултате.

Остали спортови 26.07.2016 | 22:45
ОК БиХ: Вриједне награде за медаље у Рију!
На конференцији за штампу која је одржана у уторак у просторијама Олимијског комитета Босне и Херцеговине у Сарајеву, ријеч је најприје узео Маријан Квесић, предсједник ОК БиХ, који је честитао свим бх. олимпијцима на пласману на Олимпијаду.

"Олимпијске игре у Рију су централни догађај у оквиру олимпијског циклуса, који окупља најбоље свјетске спортисте и овим путем честитам нашим представницима за постигнуте резултате у прошлој и овој години. Олимпијски одбор је поносан на резултате наших спортиста и вјерујемо да ће нас обрадовати резултатима и да ће нас достојанствено представљати у Бразилу", изјавио је Квесић.

Потпредсједник ОК БиХ Синиша Кисић нагласио је да је за саму организацију потрешено 450.000 КМ, а да су бх. олимпијци на име стипендија примили више од 530.000 КМ.

"Једанаесторо њих је зато овдје што је велика ствар за нас ако узмемо у обзир у каквом амбијенту радимо у БиХ. Већ смо осигурали и стипендије за ЗОИ 2018. године те бисмо тада требали имати десет представника. Увјерен сам да ће ОК БиХ створити добар спортски амбијент за ЕYОФ 2019. године", рекао је Кисић.

Други потпредсједник ОК БиХ Изет Рађо је подвукао да Комитет није буџетска организација и да највише новца за спортисте буде повучено кроз паметне пројекте и паметно трошење.

"Спортисти који освоје медаље, ОК БиХ ће наградити са 50.000 КМ за злато, 30.000 КМ за сребро и 20.000 КМ за бронзу. Олимпијски комитет је одрадио 110 % својих обавеза да бисмо отишли у Рио", рекао је Рађо и додао да су све одлуке у ОК БиХ доношено једногласно.

Босну и Херцеговину ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру представљати 11 спортиста, који су у Сарајеву нагласили да ће дати максимум како би остварили што боље резултате.

Руководство Олимпијског комитета БиХ је додатно мотивисало спортисте са вриједним новчаним наградама у случају освајања неке од медаља.

Злато ће бити награђено са 50, сребро са 30, а бронза са 20 хиљада конверибилних марака.

Атлетичарка Лусија Кимани нагласила је да је спремна за наступ у Рију.

"Ове године желим да остварим најбољи резултат у каријери", рекла је Кимани на конференцији за штампу у Сарајеву.

Бацач кугле Хамза Алић је изразио задовољство што ће бити учесник Олимпијаде јер на највећој спортској манифестацији свијета учествују само "одабрани".

"Традиционална, моја дисциплина је најјача у БиХ и поносан сам што ћемо нас тројица представљати БиХ у бацању кугле. Мој циљ је финале и мислим да то могу остварити".

Његов колега Месуд Пезер захвалио се ОК БиХ на стипендији и додао да је недавним пласманом у финале Европског првенства у Амстердаму доказао да вриједи.

"Спреман сам за наступ и вјерујем да сам темпирао форму за ОИ. Даћу све од себе и био бих задовољан пласманом у финале пошто су ово моје прве Олимпијске игре", рекао је Пезер.

Трећи бацач кугле Кемал Мешић уз захвалност породици, тренеру и ОК БиХ, нагласио је да су сви олимпијци спремни и здрави да пруже максимум.

"Уз мало спортске среће можемо направити добар резултат за вољену БиХ".

Џудисткиња Лариса Церић није жељела много да прича нити да даје обећања пошто ју је спортска јавност прогласила за могућу освајачицу медаље.

"Надам се да ћу се тог 12. августа показати у најбољем свјетлу. Не желим ништа обећавати, али се надам да ће све бити како треба".

Наду да ће олимпијци БиХ успјети да освоје неку од медаља, изразила је млада Татјана Ђекановић.

"У име свих олимпијаца могу рећи да ћемо дати све од себе и надам се да ћемо се вратити с неком медаљом за БиХ", рекла је Ђекановић, иначе репрезентативка у стрељаштву.

Најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур поносан је што ће заједно са Мирзом Башићем учествовати на Олимпијади и честитао свима осталима на пласману у Рио.

"Част је да два тенисера иду на Олимпијске игре. Драго ми је да смо Мирза и ја успјели и даћемо све од себе, али у тенису све зависи од жријеба. Најбитније је да се још добро припремимо у неколико посљедњих дана", рекао је Џумхур.

Бањалучанин Михајло Чепркало захвалио се на подршци свима и изразио увјерење да ће 12. августа пливати најбоље како умије.

"Морам да кажем да ми је велика част што сам најмлађи члан олимпијског тима БиХ".

Његова колегиница из базена, Мостарка Амина Кајтаз задовољна је што ће представљати БиХ и увјерена да ће забиљежити најбоље вријеме у каријери.

"Наступам већ 6. августа и надам се да ћу поправити свој најбољи резултат".

Конференцији за штампу није присуствовао средњепругаш из Какња Амел Тука од кога јавност највише очекује на Олимпијади, али се новинарима обратио путем видео записа.

"Ако сви будемо на свом нивоу и дамо све најбоље од себе сигуран сам у добре резултате. Очекујем добру борбу од свих нас, јер је ово јако добра генерација и мислим да ћемо направити запажен резултат. Битно нам је да имамо подршку од наших грађана без обзира на резултате".

Олимпијски тим БиХ за Рио де Жанеиро путује 31. јула са аеродрома у Загребу. На свечаној церемонији отворења Игара на стадиону “Маракана“ заставу БиХ ће носити Амел Тука. Олимпијске игре и Рију одржаће се од 5. до 21. аугуста ове године.

11 - Босну и Херцеговину ће представљати Амел Тука, Лусија Кимани, Хамза Алић, Месуд Пезер, Кемал Мешић, Лариса Церић, Татјана Ђекановић, Дамир Џумхур, Михајло Чепркало, Амина Кајтаз и Мирза Башић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар