Лига шампиона: Звезда тражи пут кроз ''Луду шуму''!

Црвена звезда гостује од 20 часова у Разграду бугарском Лудогорецу у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 26.07.2016 | 16:00
Лига шампиона: Звезда тражи пут кроз ''Луду шуму''!
Дуел који је добио префикс "Балканска битка" вредан је бар седам милиона евра јер ће победник двомеча осигурати најмање Лигу Европе, али и имати прилику да уђе у Лигу шампиона и инкасира преко 20 милиона евра.

"Нема посебног притиска, нико није рекао да ћемо се пласирати у Лигу шампиона. Ова утакмица није 'бити ии не бит', па чак и да изгубимо. После тога иде Металац, па реванш, али живот иде даље. Имамо шансу, али неће бити смак света ако не успемо. Код нас су стално неке битке", рекао је Божовић, "Хвала Бугарима на комплиментима да смо велика екипа, али тек треба да постанемо велики тим. Имамо шансу, ако прођемо Лудогорец већ смо у Лиги Европе, није било довољно времена, али ко нас пита".

У Разграду, на 'Лудогорец Арени' капацитета 6.000 места, очекује се и долазак преко 1.000 навијача најтрофејнијег српског клуба, који ће бити смештени у посебном сектору, али и под посебном пажњом делегата због транспарента против УЕФА на првом мечу.

Леви бек шампиона Србије, Луис Ибањес рекао је да ће његова екипа дати све од себе да оствари што бољи резултат и да врате клуб тамо где му је и место.

"Очекујемо да буде најбоље могуће за нас, али је сигурно да ће бити тешко. Ово ће нам бити веома важна утакмица јер можемо Звезду да вратимо на место где дуго година није била. Урадићемо све што будемо могли да забележимо добар резултат", рекао је Ибањес.

Аргентински леви бек је казао да је Лудогорец добра и уиграна екипа, коју познаје још из периода када је наступао за Динамо Загреб.

Уколико елиминишу Бугаре црвено-бели ће обезбедити Европу, пошто ће осигурати пласман у групну фазу Лиге Европе, али свакако да им је крајни циљ повратак у такмичење које су пре 25 година освојили.

Утакмица у 'Лудој шуми' игра се од 20 часова, док је реванш на програму за седам дана у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар