Liga šampiona: Zvezda traži put kroz ''Ludu šumu''!

Crvena zvezda gostuje od 20 časova u Razgradu bugarskom Ludogorecu u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 26.07.2016 | 16:00
Liga šampiona: Zvezda traži put kroz ''Ludu šumu''!
Duel koji je dobio prefiks "Balkanska bitka" vredan je bar sedam miliona evra jer će pobednik dvomeča osigurati najmanje Ligu Evrope, ali i imati priliku da uđe u Ligu šampiona i inkasira preko 20 miliona evra.

"Nema posebnog pritiska, niko nije rekao da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Ova utakmica nije 'biti ii ne bit', pa čak i da izgubimo. Posle toga ide Metalac, pa revanš, ali život ide dalje. Imamo šansu, ali neće biti smak sveta ako ne uspemo. Kod nas su stalno neke bitke", rekao je Božović, "Hvala Bugarima na komplimentima da smo velika ekipa, ali tek treba da postanemo veliki tim. Imamo šansu, ako prođemo Ludogorec već smo u Ligi Evrope, nije bilo dovoljno vremena, ali ko nas pita".

U Razgradu, na 'Ludogorec Areni' kapaciteta 6.000 mesta, očekuje se i dolazak preko 1.000 navijača najtrofejnijeg srpskog kluba, koji će biti smešteni u posebnom sektoru, ali i pod posebnom pažnjom delegata zbog transparenta protiv UEFA na prvom meču.

Levi bek šampiona Srbije, Luis Ibanjes rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat i da vrate klub tamo gde mu je i mesto.

"Očekujemo da bude najbolje moguće za nas, ali je sigurno da će biti teško. Ovo će nam biti veoma važna utakmica jer možemo Zvezdu da vratimo na mesto gde dugo godina nije bila. Uradićemo sve što budemo mogli da zabeležimo dobar rezultat", rekao je Ibanjes.

Argentinski levi bek je kazao da je Ludogorec dobra i uigrana ekipa, koju poznaje još iz perioda kada je nastupao za Dinamo Zagreb.

Ukoliko eliminišu Bugare crveno-beli će obezbediti Evropu, pošto će osigurati plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ali svakako da im je krajni cilj povratak u takmičenje koje su pre 25 godina osvojili.

Utakmica u 'Ludoj šumi' igra se od 20 časova, dok je revanš na programu za sedam dana u Beogradu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar