Шампиони пијанства за воланом у Србији

После једне или две чашице пића неки возачи би рекли да су опуштенији и да лакше возе. Вероватно би и рекордери пијанства за воланом, које је полиција зауставила, имали шта да кажу у своју одбрану... Само када би могли да говоре.

Србија 26.07.2016 | 10:33
Шампиони пијанства за воланом у Србији
Шампион - 8,3 промила!

Рекордер у Србији дефинитивно је Алексинчанин који је управљао мотоциклом са 8,3 промила алкохола у крви. Њега је полиција зауставила 14. јула прошле године и најпијанији је возач који је откривен у акцијама саобраћајне полиције у нишком крају.

Како је успео да преживи ту количину алкохола никоме није јасно ако се зна да је количина од четири промила већ потенцијално смртоносна за половину конзумената. О коликој количина се ради довољно илуструје податак да 20 чашица жестоког пића попијених за мање од једног сата даје тај резултат који може бити фаталан.

Само мањи удес - 5,5 промила

Мортус пијани Ужичанин, стар 61 годину, који је седмог децембра 2014. године увече изазвао пуком срећом само безазлен удес, веровато се уврстио у планетарне рекордере по количини алкохола у крви.

Саобраћајци који су пијаног возача нашли како спава за воланом после незгоде у Златиборској улици, најпре су имали проблем да га пробуде, а потом остали фрапирани када су на алкометру очитали невероватних 5,5 промила алкохола.

Возећи низ кривудаву Златиборску улицу, 200 метара пре укључења на магистралу, 61-годишњак је својим возилом најпре ударио у паркирани аутомобил, а затим га неколико метара гурао све до зида поред пута. Полиција и хитна помоћ убрзо су стигли на лице места и кривца пронашли како чрвсто спава наслоњен на волан. На једвите јаде, испричао је саговорник „Блица“, патрола га је пробудила а он, колико је био пијан није могао ни да прича.

Није ми ништа! - 5,5 промила

Нишки саобраћајци задржали су 13. новембра 2013. године на трежњењу возача који је управљао возилом са невероватних 5,5 промила алкохола у крви!

Полицајцима је било необјашњиво како је поменути возач успео да остане у свесном стању и буде за воланом аутомобила.

И трезан слабо држим правац - 4,14 промила

Видно пијаног бициклисту из Сенте зауставила је патрола саобраћајне полиције осмог априла 2016. године док је кривудао на бициклу улицама ове варошице на Тиси. Дрегер је показивао, а анализом крви је потврђено, да бициклиста у крви има 4,14 промила алкохола. То је према речима саобраћајаца једна од највећих количина алкохола измерена код неког бициклисте.

Нећу више никад - 3,13 промила

Пошто је 12. октобра 2015. године ухваћен са 3,13 промила алкохола у крви, Милорад Ђуричић из ваљевског села Гола Глава аутоматски је осуђен на казну од 15 дана затвора. Ђуричићу је ово била трећа казна због вожње у алкохолисаном стању и никада није имао мање од 2,5 промила алкохола у крви.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоол

26.07.2016 10:34

Н Е ваљају им алкомети,да неко вози са осам промила,уозбиљите се.

ОДГОВОРИТЕ