Šampioni pijanstva za volanom u Srbiji

Posle jedne ili dve čašice pića neki vozači bi rekli da su opušteniji i da lakše voze. Verovatno bi i rekorderi pijanstva za volanom, koje je policija zaustavila, imali šta da kažu u svoju odbranu... Samo kada bi mogli da govore.

Srbija 26.07.2016 | 10:33
Šampioni pijanstva za volanom u Srbiji
Šampion - 8,3 promila!

Rekorder u Srbiji definitivno je Aleksinčanin koji je upravljao motociklom sa 8,3 promila alkohola u krvi. Njega je policija zaustavila 14. jula prošle godine i najpijaniji je vozač koji je otkriven u akcijama saobraćajne policije u niškom kraju.

Kako je uspeo da preživi tu količinu alkohola nikome nije jasno ako se zna da je količina od četiri promila već potencijalno smrtonosna za polovinu konzumenata. O kolikoj količina se radi dovoljno ilustruje podatak da 20 čašica žestokog pića popijenih za manje od jednog sata daje taj rezultat koji može biti fatalan.

Samo manji udes - 5,5 promila

Mortus pijani Užičanin, star 61 godinu, koji je sedmog decembra 2014. godine uveče izazvao pukom srećom samo bezazlen udes, verovato se uvrstio u planetarne rekordere po količini alkohola u krvi.

Saobraćajci koji su pijanog vozača našli kako spava za volanom posle nezgode u Zlatiborskoj ulici, najpre su imali problem da ga probude, a potom ostali frapirani kada su na alkometru očitali neverovatnih 5,5 promila alkohola.

Vozeći niz krivudavu Zlatiborsku ulicu, 200 metara pre uključenja na magistralu, 61-godišnjak je svojim vozilom najpre udario u parkirani automobil, a zatim ga nekoliko metara gurao sve do zida pored puta. Policija i hitna pomoć ubrzo su stigli na lice mesta i krivca pronašli kako črvsto spava naslonjen na volan. Na jedvite jade, ispričao je sagovornik „Blica“, patrola ga je probudila a on, koliko je bio pijan nije mogao ni da priča.

Nije mi ništa! - 5,5 promila

Niški saobraćajci zadržali su 13. novembra 2013. godine na trežnjenju vozača koji je upravljao vozilom sa neverovatnih 5,5 promila alkohola u krvi!

Policajcima je bilo neobjašnjivo kako je pomenuti vozač uspeo da ostane u svesnom stanju i bude za volanom automobila.

I trezan slabo držim pravac - 4,14 promila

Vidno pijanog biciklistu iz Sente zaustavila je patrola saobraćajne policije osmog aprila 2016. godine dok je krivudao na biciklu ulicama ove varošice na Tisi. Dreger je pokazivao, a analizom krvi je potvrđeno, da biciklista u krvi ima 4,14 promila alkohola. To je prema rečima saobraćajaca jedna od najvećih količina alkohola izmerena kod nekog bicikliste.

Neću više nikad - 3,13 promila

Pošto je 12. oktobra 2015. godine uhvaćen sa 3,13 promila alkohola u krvi, Milorad Đuričić iz valjevskog sela Gola Glava automatski je osuđen na kaznu od 15 dana zatvora. Đuričiću je ovo bila treća kazna zbog vožnje u alkoholisanom stanju i nikada nije imao manje od 2,5 promila alkohola u krvi.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zool

26.07.2016 10:34

N E valjaju im alkometi,da neko vozi sa osam promila,uozbiljite se.

ODGOVORITE