Џордан неће да ћути о расним тензијама

Легендарни амерички кошаркаш Мајкл Џордан рекао је данас да "не може више да ћути" о жестоким тензијама између Афроамериканаца и полиције у САД и да је донирао два милиона долара двјема асоцијацијама.

Свијет 26.07.2016 | 09:05
Џордан неће да ћути о расним тензијама
"Тужан сам и фрустриран због подјела и расних тензија које су у посљедње вријеме све горе. Знам да је ова земља много више од тога и не могу више да ћутим. Потребно је наћи рјешење како би људи црне коже имали једнак и праведан третман, а полицајци, који ризикују животе да би нас заштитили, подршку и поштовање", написао је Џордан у отвореном писму објављеном на сајту "Тхе Ундефеатед".

Расне тензије су појачане када су полицајци почетком јула убили двојицу Афроамериканаца у Луизијани и Минесоти, а осам полицајаца је убијено у нападима црних милитаната.

Џордан је у писму изразио наду да ће у америчком друштву доћи до "конструктивних" промјена и "мирног међурасног дијалога".

Најбољи кошаркаш свих времена и власник НБА клуба Шарлот, чије се богатство процјењује на више од милијарду долара, донирао је два милиона долара двјема асоцијацијама које промовишу разумијевање између полиције и грађана.

"Та сума није довољна да се проблеми ријеше, али се надам да ће помоћи да се ствари промјене набоље", навео је Џордан, који је са Чикагом шест пута био шампион НБА.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар