Братислава: Србин упао у Предсједничку палату

Један држављанин Србије прескочио је ограду око Предсједничке палате и упао у резиденцију словачког предсједника Андреја Киске, пренијела је словачка агенција ТАСР.

Свијет 26.07.2016 | 08:01
Братислава: Србин упао у Предсједничку палату
Ово је други сличан инцидент за мјесец дана, али за разлику од првог случаја када чешки држављанин није одмах ухваћен, српског држављанина је обезбјеђење одмах ухватило у недељу у подне и предало га полицији.

“Приведен мушкарац је тврдио да га је неко јурио и да је желио да се негдје сакрије”, рекао портпарол Предсједничке палате Роман Крпелан.

Није познато какве евентуалне санкције очекују српског држављанина, наводи словачка агенција.

У јуну је чешки држављанин идентификован као Милан К. прескочио ограду и упао у башту а затим ушао у зграду на службени улаз. Отишао је на горњи спрат гдје је активирао аларм, али је обезбјеђење процијенило да је аларм био лажни и није реаговало.

Након 20 минута проведених у згради, мушкарац је отишао а да није ништа украо, нити оштетио.

Инцидент су снимиле сигурносне камере а на снимку се види лице мушкарца који је послије два дана ухапшен, али је касније пуштен.

Овај инцидент довео је до оставке шефа службе за обезбјеђивање званичника Радована Хорвата која, међутим, ступа на снагу 1. јануара 2017. године.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар